© Rootsville.eu

Eight O'Five Jive
Too Many Men

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Eentje daarvan is deze ‘Too Many Men’ van ‘Eight O’Five Jive’ uit Nashville TN. Voor deze late bespreking zijn er zelfs meer redenen voor handen. Vooreerst is dit een dijk van een album waar zowel blues- en/of rootsliefhebbers hun gading in zullen vinden. Dit album dateert reeds van 2014 maar door het uitbrengen van hun debuutalbum hebben ze al aardig wat prijzen in de wacht kunnen slepen.

Zo hebben deze ‘Eight Five O’Jive’ in 2015 in Nashville de ‘Nashville Music Industry Awards’ in de wacht gesleept in de categorie van ‘Best Blues Artist’ en ‘Best Live Blues Performance’ en voeg daarbij nog dat ze in 2016 het tot in de halve finale wisten te schoppen van de ‘International Blues Challenge’.

Deze ‘Too Many Men’ bevat 12 tracks met een uitstekende mix van Rhythm ’n Blues, blues en lekker luisterende ritmes met de nodige feeling voor rock ’n roll. Beginnen doen ze met het uitstekende ‘I’ve Got A Feeling’ waarbij ze terug naar de authentieke ska weten te grijpen. Met ‘Have Mercy Baby’ krijgen we een heerlijke Rhythm ’n Bluesje met aanstekelijke West Coast invloeden. Hetzelfde met ‘Drunk’ waarbij we ons al lichtjes in het hoofd gaan voelen door deze prestatie van deze ‘Five’.

Na het beluisteren van de titeltrack en het ganse album kunnen we niet anders dan deze 'Eight O'Five Jive' aan iedereen aan te bevelen, toch wanneer je het ziet zitten om je concertruimte tot een lekkere swingende party om te toveren. Super!


Tracks:

01 I’ve Got A Feelin’
02 Have Mercy Baby
03 Baby I’m Doin’ It
04 Misery Loves Company
05 Drunk
06 You Was Right Baby
07 Feed Them Monkeys
08 Insect Ball
09 Kissing In The Dark
10 Young Enough To Be My Son
11 Too Many Men
12 Market Place

more info:

year: 2014

artist: Eight O'Five Jive

label: Red Rudy Too Tunes

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Lee Shropshire: vocals
Andy Scheinman: guitar
Bill Bois: bass
Duane Spencer: drums
Patrick Mosser: sax