© Rootsville.eu

Eli Barsi
Portrait Of a Cowgirl


© Rootsville 2016

Recht vanuit de prairie van het Canadese Saskatchewan bereikte ons deze ‘Portrait Of A Cowgirl’ van cowgirl Eli Barsi. Allemaal nieuwe nummers van de hand van deze singer-songwriter al dan niet in samenwerking met andere bandleden of met special guest Anthony Kelly op de opener ‘Farm Girl’. Heerlijke luisterende country zoals 4 A Real Partner’ of soms een aangename uitwijking naar ‘Western Swing’ met het swingende ‘Prairie Skies’.

Deze Eli Barsi heeft al op vele vlakken haar talent laten blijken zoals ook producer en TV persoonlijkheid maar het zingen zit haar toch wel een beetje in het bloed. Ook al jodelend kan ze door het leven gaan zoals je kan horen op ‘Prairie Skies’. Al enkele jaren kan je deze Canadese beluistern in band, solo of in duo en met deze ‘Portrait of a Cowgirl’ is haar 13de dan een feit.

Met dit nieuwe album laat ze ook duidelijk blijken dat ze als songwriter best wel haar streng kan trekken want titeltrack 'Portrait of a Cowgirl' of het opzwepende 'Big Hat No Cattle' dat ze samen schreef met Juni Fischer zijn pareltjes om naar te luisteren. Ook met 'Country Music was Made For Saturday Night' geeft ze duidelijk het country leven weer en mag best in de top aller tijden van country music een plaatsje krijgen.

Tijd voor een country feestje haal dan zeker en vast deze nieuwe van Eli Barsi in huis...

tracks:

01 Farm Girl
02 He’ll Be Back Again
03 Hitch Your Wagon To A Star
04 Portrait Of A Cowgirl
05 Prairie Skies
06 A Real Partner (with Brett Kissel)
07 God Only Knows
08 Wild Flowers For Me
09 Big Hat No Cattle
10 I See You Everywhere
11 Country Music Was Made For Saturday Night
12 Window Of The West


more info:

year: 2016

artist: Eli Barsi

label: Red Truck International Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Eli Barsi
Craig Young
Wendell Ferguson
John Cunningham
Bruce Hoffman
Chad Melchert
David Bird
Lizzy Hoyt
Bart McKay

special guests

Brett Kissel
becky Moonen
brad Johner
Anthony Kelly