© Rootsville.eu

Eliza Neals
You Ain't My Dog No More


© Rootsville 2016

Eliza Neals, voor deze blues-rock dame moeten we richting Detroit. Vorig jaar bracht ze het uitstekende album ‘Breaking and Entering’ uit en nu volgt er een single wat hoogstwaarschijnlijk de preview moet zijn van een volgende nieuwe plaat. In haar thuisbasis wordt ze omschreven als een mix van blues-rock met pshychedelic soul. Deze Eliza Neals wordt ook aanzien als de volgende generatie wanneer het de hedendaagse blues aanbelangt waardoor ze al menig wat prijzen heeft kunnen winnen.

Voor deze single ‘You Ain’t My Dog No More’ doet deze Eliza Neals beroep op Howard Glazer, John Abraham en Briane Clune. Deze ‘Detroit Diva’ zoals ze ook wel wordt genoemd heeft zich door menige groten in de blues en jazz wereld laten beïnvloeden zoals Bessie Smith of een Etta James maar ook andere genres liet ze zich welgevallen.

Haar rauwe stem doet deze single buiten de proporties komen en net als bij haar vorige album is ook Howard Glazer weerom van de partij. Stevig rockend kijken we dan ook reikhalzend uit naar wat komen gaat…


tracks:

01 You Ain't My Dog No More (radio)
02 You Ain't My Dog No More


more info:

year: 2016

artist: Eliza Neals

label: E-H Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Eliza Neals: vocams & B3
Howard Glazer: guitar
John Abraham: bass
Brian Clune: drums