© Rootsville.eu

Elliot and The Audio Kings
Selftitled


©Rootsville 2016

Met deze 'Elliot and The Audio Kings' bevinden we ons in Waterloo en niet in het plaatsje waar Napoleon zijn veldslag verloor maar dit Waterloo moeten we ergens gaan zoeken in Ontario Canada. En niet enkel met de plaats van bestemmin,g worden we op het verkeerde been gezet, ook met de daaropvolgende naam van frontman Mike Elliot loopt het even fout. Na zich terug getrokken te hebben uit de formatie 'Daddy Long Legs' is hij de bezieler van deze 'Elliot and The Audio Kings'. Uiteraard hebben we het hier over de band die in 2009 de winnaars waren van de 'Maple Blues Award' in de categoerie 'New Artists' en niet over de NY garange rock formatie. Tot zover de misverstanden want over hun muziek bestaat meer duidelijkheid.

'Elliot and The Audio Kings' brengen Ol' School blues 'n roll en samen met Johnny Saunder aan de drums en Scot Fitzpatrick aan de 'doghouse bas' laat Mike Elliot daar in Canada een beetje een nieuwe wind waaien. Hun debuutalbum bestaat uit een mix 'jump blues' en rock 'n roll uit de fifties. Voor diegenen die er nog niet wijzer uit zijn kan je ze een beetje vergelijken met de legendarische Paladins van bij de buren. Alleen treed bij deze 'Elliot and The Audio Kings' de blues een beetje meer op de voorgrond en bespeelt Mike Elliot naast gitaar ook nog de harmonica.

Alle 11 nummers werden trouwens ook gecomponeerd door diezelfde Mike Elliot wat hem ook nog een begenadigd songwriter maakt. Een complleet uitgebalanceerd album met de swingende en rauwe opener 'What They Say About You' over het met boogie gespeende 'One Of A Kind' tot het bluezy 'Jealous Kind' we lusten van deze 'Elliot and The Audio Kings' nog meer...'cause they all want to work!


Tracks:

01 What They Say About You
02 One Of A Kind
03 What Tomorrow Brings
04 Come On Home
05 Easier Said Than Done
06 No Need To Be Alone
07 Another Day, Another Dollar
08 Friday Night
09 Jealous Kind
10 I Don't Want To Work
11 I Know

more info:

year: 2016

artist: Elliot and The Audio Kings

label: Busted Flat Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Mike Elliot: harp, guitar & vocals
Johnny Sauder: drums, percussion & backing vocals
Scott Fitzpatrick: bass & backing vocals