© Rootsville.eu

Emilia Sisco & Helge Tallqvist Band
Selftitled (EP)


© Rootsville 2016

Finland is weer een Rhythm & Blues sensatie rijker. Samen met Helge Tallqvist en zijn band heft deze Emilia Sisco nu haar debuut EP op de markt gebracht. Je zou deze Helge kunnen vergelijken met een Rod Piazza al hij pas op latere leeftijd harmonica leren spelen. Ook met Ina Forsman heeft hij haar doorbraak weten te forceren en nu zal het de beurt zijn aan deze Emilia. Deze dame is in Helsinki en gans Finland ook gekend als een goede Jazz & Soul zangeres en brengt nu dus een eerste EP op de markt met de HT Blues Band.

De band van Helge Tallqvist bestaat verder nog uit Konsta Kovalev op gitaar en een ritme sectie met Tom Nyman aan de basgitaar en Jupe Litmanen aan de drums. Slechts 4 nummers en daardoor is het enkel een EP waarop ze openen met 'I Loved Another Woman' waardoor je al onmiddelijk kan horen dat deze Emilia Sisco een sterke bluestem bezit. Geruggesteund door het harpspel van Helge Tallqvist en gitarist Konst Kovalev krijgen we al onmiddelijk hoogstaande blues blues te verwerken.

Ook 'I Got What It Takes' en 'I'll Get You Too' zijn klappers van nummers en daarmee leren we toch weerom een nieuwe sensatie kennen in de naam van Emilia Sisco en kijken we rijkhalzend uit naar een full-Cd of beter nog enkele 'live' concerten hier op onze bodem. Afsluiten doen ze dan in stijl met 'Rocket 88' en met dit West Coastje mag gitariest Konstantin ook zijn vocale kwaliteiten laten horen.


tracks:

01. I Loved Another Woman
02. I Got What It Takes
03. I'll Get You Too
04. Rocket 88


more info:

year: 2016

artist: Emilia Sisco
artist: Helge Tallqvist

label: Q-Records

musicians

Emilia Sisco: vocals
Helge Tallqvist: harmonica
Tom Nyman: bass
Konstantin Kovalev: guitar & vocals
Jupe Litmanen: drums