© Rootsville.eu

Eric Bib & North Country Far ft. Danny Thompson
The Happiest Man in The World


© Rootsville 2016

De nieuwe van Eric Bib noemt ‘The Happiest Man In The World’ maar beseft hij wel hoeveel personen hij gelukkig maakt met het uitbrengen van een nieuwe plaat. We weten allemaal wel dat met Eric Bibb er maar een ding telt en dat is iedereen het huis uit en lekker genieten van diens warme stem en zijn getokkel op de akoestische gitaar.

Akoestische gitaar en dito rootsmuziek al dan niet met een een zweem van folk en gospel is toch de muziek die niemand zou mogen verloochenen. Dit nieuwe album volgt al vrij snel op de hommage aan Lead Belly die hij samen opnam met JJ Milteau.

Vijftien nummers waarvan er een aantal zijn geschreven door de meesterlijke Singer-songwriter zelve op een manier die zo uniek is dat we zouden gaan spreken van de Eric Bibb Style'. Samen met bassis Danny Thompson en The North Country Far werd het resultaat een bijzonder mooie folk compilatie.

Van titeltrack 'The Happiest Man in The World' tot het 'King Size Bed' Eric Bibb laat ons weer dadelijk wegdromen van de harde realiteit en on belanden in zijn dromerige wereld. 'Toolin' Down The Road' is een nummer dat gaat over een autotocht samen met zijn allerliefste en wordt daarbij opgedragen aan zijn eigen 'chauffeur'.

Je wordt zo goed als gedwongen om naar te teksten te luisteren wanneer deez Eric Bibb het woord neemt. Je zou bijna gaan 'boeren' bij het beluisteren van 'I'll Farm For You'. Een langzame wals in driekwart maat is het mooie 'Creole Cafe'. Ook op 'King Size Bed' is het inmens genieten, een nummer dat op het einde van dit album nog eens terugkomt als instrumentaaltje.

'1912 Skiing Disaster' is een instrumentaal nummer van Olli Haavisto en Petri Hakala van de 'North Country Far', een nummer waar bij het tragische wordt vertaald door de staande bas van Danny Thompson. Ray Davies zijn 'You Really Got Me' krijgt hier een totaal andere dimensie toegemeten door het aarangement van Eric Bibb. Aflsuiten doen we weerom vrolijk met de instrumentale versie van 'King Size Bed', een deuntje om zo weer het bed in te duiken om opnieuw te genieten van zulks veel mooi. Thanks Eric!!!


tracks:

01. The Happiest Man In The World
02. Toolin’ Down The Road
03. I’ll Farm For You
04. Tossin’ An’ Turnin’
05. Creole Cafe
06. Born To Be Your Man
07. Prison Of Time
08. King Size Bed
09. On The Porch
10. 1912 Skiing Disaster
11. Tell Ol’ Bill
12. Wish I Could Hold You Now
13. Blueberry Boy
14. You Really Got Me
15. King Size Bed

 


more info:

year: 2016

artist: Eric Bib

label: Stony Plain Records - Dixiefrog

 

musicians

Eric Bibb
Danny Thompson
Olli Haavisto
Petri Hakala
Janne Haavisto
Ulrika Pontén Bibb
May Murphy
Michael Jerome Brown
Pepe Ahlquist