© Rootsville.eu

Eric Lindell
Matters of The Heart


© Rootsville 2016

Sinds zijn debuutalbum ‘Bring It Back’ uit 1996 was ik al gevallen voor deze Eric Lindell. Mede door zijn buitengewone mix van N.O. blues, rhythm & blues en soul wist hij in de kortste keren een eigen sound te creëren. Zijn succesvolle album ‘Gulf Coast Highway’ dat nog werd uitgebracht door Alligator Records in 2009 wordt nog met regelmaat beluistert door mij en het een jaar later uitgebrachte ‘Between Motion and Rest’ bevat enkel pareltjes zoals de tearjerker ‘That’s Why I’m Crying’. Na ‘The Sun & The Sea’ uit 2015 ligt er nu met deze ‘Matters Of The Heart’ een nieuwe bij de platenboer wat ook een verhuis meebracht van Sparco Records naar Red Parlor records.

Alhoewel Eric Lindell werd geboren in Californië was zijn verhuis naar New Orleans de basis van zijn huidige sound. Door zijn reeds lange tijd samenwerken met Anson Funderburgh is deze uitstekende gitaarspeler nu ook meer dan aanwezig op dit nieuwe album. Op niet minder dan 10 nummers krijgen we Anson te horen en op de andere vier wordt er aandacht besteed aan een andere vriend zijnde Luther Dickinson op de akoestische resonator. Vele muzikanten spelen wat graag met deze Eric Lindell en dat is ook de reden waarom er zo een twintigtal hebben meegewerkt aan dit album.

Op de cover van dit album staat een foto met Eric en zijn vrouw Sarah en weerspiegelt dan ook perfect de titel ’Matters Of The Heart’. Samen met Anson Funderbugh speelt pianist Donny Sondal een grote rol in het funky aanvoelende ‘Indian Summer’. ‘Here In Frisco’ is een cover van Merle Haggard, een nummer dat in perfecte harmonie is met de blazers sectie en de backing vocals. De Eric Lindell waar we zo van houden, intens en inspirerend.

Doo wop nummer 'The Sun and The Sea' stond ook al op zijn vorige EP met dezelfde titel. Romanticus Eric zal zijn vrouwtje wel kunnen bekoren met het slowbluesje 'You Look So Good In Love' en met de 'live' track 'Bayou Country krijgen we een mix van Delbert McClinton en een Mark Broussard.


tracks:

01 The Good Times
02 Since June
03 She Thinks I Still Care
04 Indian Summer
05 Here In Frisco
06 California
07 I Lost You
08 Couldn’t Leave
09 Wrong Too Long
10 The Sun And The Sea
11 You Looks So Good In Love
12 Sweet Beautiful Thing
13 Take Me Back
14 Bayou Country (Live)


more info:

year: 2016

artist: Eric Lindell

label: Red Parlor Records

musicians

Eric Lindell: Vocals, Harmonica, Fenders Rhodes, Guitar
Marc Adams: Piano, Organ
Duke Bardwell: Background Vocals
Sean Carey: Bass
Luther Dickinson: Acoustic Resonator Guitar
Derek Duplessie: Pedal Steel
Chris Fitzgerald: Saxophone
Anson Funderburgh: Electric Guitar
Eric Heigle: Tambourine
Mike Hood: Electric Piano
Kevin McKindry: Fender Rhodes
Willie Maxwell McMains: Drums
Blake Nolte: Tenor Saxophone
Kyle Ogle: Acoustic Guitar
Kenny Oliveras: Background Vocals
Nick Pino: Turn Tables
Matt Shevitts: Tenor Saxophone
Donny Sundal: Piano
Brad Walker: Tenor Saxophone
Myles Weeks: String Bass