© Rootsville.eu

Eric Sommer
Brooklyn Bolero


© Rootsville 2016

Deze Eric Sommer is afkomstig van Boston en weet door zijn merkwaardige gitaarrifjes zijn blues een extra dimensie mee te geven. Deze singer-songwriter Eric Sommer staat gekend als een Pop Americana artiest en met deze 'Brooklyn Bolero' is hij aan zijn 4de studio album toe.

Samen met Jim Oakley op percussie en Zach Smith brengt hij hier 8 nummers uit op een semi-akoestisch album. Met 'Cereal Song' weet Jim Oakley zijn 'stomp box' aan het werk te zetten op deze reklame voor granen. OPenen doen ze met het vol van slide geladen 'Red Dress', good footstompin' music met 'lepels' als percussie.

Deze Eric Sommer werkt voornamelijk in de States en wel rond Boston maar werkte ook een paar jaar in Europa aan de zijde van Nick Lowe. Nadien keerde hij terug richting thuisland waar hij de groep 'The Atomics' oprichtte, een cult pop power band.

Doordat alle songs door eric Sommer geschreven zijn wordt hij ook door zijn collega's gewaardeerd als een uitstekende singer-songwriter. Het kan ook een stuk rustiger en dat laat hij horen op nummers als 'Best Food Forward' en het mooie 'Cover My Soul'. 'Doin' Wrong' is een nummer waar hij voor gekend is met name de Pop Americana.

Voor de afsluiter van dit album krijgen we het lichtjes rockende 'Hold Your Hand' en daarmee is deze Eric Sommer ook voor mij een openbaring.


tracks:

01. Red Dress
02. Cereal Song
03. Best Food Forward
04. Doin' Wrong
05. Cover My Soul
06. What A Day I Had
07. Death Ray Catalysm
08. Hold Your Hand


more info:

year: 2016

artist: Eric Sommer

label: Clyde is Thinking

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Eric Sommer
Jim Oakley
Zach Smith