© Rootsville.eu

Esquela
Canis Majoris


© Rootsville 2016

Voor mij stelde de cover van deze nieuwe van ‘Esquela’ niet al te veel voor maar gelukkig deed de muziek dat wel. Met deze Amerikaanse band bevinden we ons in de rootsmuziek van dat land en niet meteen van de minsten. Als een echte ‘Canis Majoris’ weten ze te schitteren en wisten ze al wel wat prijzen binnen te halen ook al bestaat deze band nog maar sinds 2010.

Gastmuzikant Eric ‘Roscoe’ Ambel werd ook maar meteen aangesproken als producer voor hun album. Bijna alle nummers werden geschreven door John ‘Chico’ Finn en voor het nummer ‘Sorry’ krijg hij zelfs de hulp van zijn wederhelft Becca Frame die de meeste vocals voor zich neemt. Op dit nummer bieden ze beiden hun verontschuldigingen aan maar dat hoeft tegenover ons niet want ze brengen hier lekker luisterende Alt-Country.

Het afsluitende ‘Blue Canoe’ is de enige cover op dit album waar de vocals van Becca en John perfect in harmony klinken. ‘Gold Digger’ is een nummer waar wat blues invloeden aan te pas komen en door het stemtimbre van Becca denken we zelfs richting Janis Joplin. Met ‘Need Not Apply’ bevinden we in het folkwereldje ergens aan de Ierse kusten. De banjo en tin whistle van Tom White laten ons meteen de sfeer van het groene eiland opsnuiven, heerlijk.

Een album van deze ‘Esquela’ dat voldoende variatie bevat om verschillende liefhebbers van evenveel strekkingen te kunnen bekoren.


tracks:

01 It Didn’t Take
02 Too Big Too Fall
03 Sorry
04 Pine Tar
05 Valentine’s Day
06 Need Not Apply
07 Gold Digger
08 DKC
09 Animals
10 Blue Canoe


more info:

year: 2016

artist: Esquela

label: Livestock Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

the band:

Brian Shafer: guitar
Becca Frame: vocals
John 'Chico' Finn: bass & vocals
Matt Woodin: guitar
Todd Russell: drums & vocals

guest musicians:

Eric 'Roscoe' Ambel: guitar & vocals
Brian Mangini: keys
Matthew Polashek: saxophone
Mark Spencer: pedal steel
Tom White: banjo & fiddle