© Rootsville.eu

Fabrizio Poggi
and the Amazing Texas Blues Voices


© Rootsville 2016

Fabrizio Poggi is zeker niet aan zijn proefstuk toe wanneer het uitbrengen van opmerkelijke albums betreft. Hij wist al heel wat grote namen samen te brengen om op zijn albums mee te komen spelen en deed dit ook al bij zovele anderen. Namen als Otis Taylor, The Blind Boys of Alabama, Charlie Musselwite, James Cotton, Flaco Jiménez, Robben Ford, Eddie Bo en zoveel andere indrukwekkende namen passeerden reeds de revue en om dit nog allemaal een beetje in de verf te zetten doet hij met dit nieuwe album er nog een schepje bovenop.

Voor de opnamen van zijn talrijke lijst albums trekt hij steevast richting States want al de grote namen naar zijn thuisland Italië laten overkomen zou een huzarenstuk op zich alleen al zijn. Voor de opener opteerde hij voor het gospel-bluesje ‘Nobody’s Fault Mine’ van Blind Willie Johnson uit 1927. Deze traditional krijgt hier door de krachtige stem van Carolyn Wonderland een heel ander en intensief jasje aangemeten maar behoudt toch zijn gospel identiteit mede door de backing vocals van Shelley Cross en Mike Cross.

Samen met de indrukwekkende Ruthie Foster wisten ze 'Walk On' van Brownie McGhee van onder het stof te halen wat resulteerde in een al even mooie blues, gospel style! Laat buiten de reeds vernoemde backing voclas nog deze van Carolyn Wonderland toe te voegen en ze krijgen hiermee iedereen van hun stoel. De rode draad tussen al dit geweld is uiteraard het uitstekende harmonica werk van Fabrizio Poggi inclusief de yells van deze 'simpatico Italiano'.

Voor Morganfield zijn 'Forty Days and Forty Nights' komt Mike Zito een handje toesteken en op zijn eigen 'Rough Edges' mag W.C. Clark zijn ding komen doen en daarme krijgen we een energiek bluesje te horen. Nog enkele performances die hun nummers mogen brengen zijn onder meer Lavelle White op 'Mississippi, My Home' en 'Welcome Home' met Shelley King en daarmee krijgen we al een indrukwekkend lijstje van namen op deze gathering van grote Texas namen.

Afsluiten doet deze Farbizio Poggi samen met Guy Forsyth die de traditional 'Run On' naar ongekende hoogten in de blues weten te brengen, een perfecte match tussen de huilende harp van Fabrizio en Guy's Resonator. Klasse!!!

 


photo ©Rootsville


tracks:

01. Nobody's Fault But Mine (Feat. Carolyn Wonderland)
02. Walk On (Feat. Ruthie Foster)
03. Forty Days And Forty Nights (Feat. Mike Zitto)
04. Rough Edges (Feat. W.C. Clark)
05. Mississippi, My Home (Feat. Lavelle White)
06. Neighbor Neighbor (Feat. Bobby Mack)
07. Many In Body (Feat. Mike Cross)
08. Welcome Home (Feat. Shelley King)
09. Wishin' Well (Feat. Mike Cross)
10. Run On (Feat. Guy Forsyth)


more info:

year: 2016

artist: Farbrizio Poggi

label: Appaloosa records

booking België: Salmon Bookings

musicians:

Fabrizio Poggi and...
Ruthie Foster (vocals #2)
W.C. Clarck (vocals and guitar #4)
Lavelle White (vocals #5)
Mike Zito (vocals and slide guitar #3)
Carolyn Wonderland (vocals and guitar #1, guitar on #5, back vocals on #2,7,8)
Bobby Mack (vocals and guitar #6)
Guy Forsyth (vocals and National reso-phonic guitar, foot stomp on #10)
Mike Cross (vocals and acoustic guitar #7, vocals on #9, back vocals on #1,2,8)
Shelley King (vocals and acoustic guitar #9, back vocals on #1,2,7)
Bobby Mack (electric guitar, slide guitar)
Joe Forlini (electric guitar, slide guitar)
Cole El Saleh (piano, Hammond organ)
Donnie Price (bass)
Dony Wynn (drums, percussion)
Radoslav Lorkovic ( piano on #7)