© Rootsville.eu

Ginger St. James
On For The Money


© Rootsville 2016

Give me one for the money and one for the show...maar met deze nieuwe van Ginger St. James krijg je meteen beiden. 'One For The Money' is het nieuwe 9 nummers tellende album van Ginger St. James. Met haar nieuwe album zoekt deze rockabilly gevormde singer-songwriter te roots op van country legenden als Loretta Lynn, Wanda Jackson of een Patsy Cline. Alle nummers werden geschreven door haarzelf met uitzondering van een paar waar ze medewerking kreeg van Chris Altmann en Snowheel Slim, beiden ook te horen op respectievelijk piano en gitaar.

Tijdens de bijhorende 'western tour' kan je deze swingende 'country gal' alleen maar gaan bewonderen in haar thuisland Canada. Door de inspiratie van musicals was ze amper 3 jaar toen deze volop werd gepassioneerd door muziek. Door toedoen van haar grootouders belande ze op jeugdige leeftijd in de wereld van jazz en tapdance. Later toen ze door zich te gaan toeleggen op schrijven van muziek leerde ze gitarist Snowheel Slim kennen die dan ook haar medeschrijver en bandleider werd. In 2010 bracht deze Ginger St. James haar debuut EP 'Spank, Sparkle & Growl' uit waarmee ze al dadelijk in de prijzen viel. Haar eerste full album 'Diesel & Peas' volgde later in 2015. Een album waar ze blues brengt met een tikkeltje honky- tonk en rockabilly maar zeker en vast een winner was.

Op dit elan blijft ze verder gaan met haar nieuwe 'One For The Money'. Openen op dit albumdoet ze nog enigzins rustig met het met twang gevulde 'Pour Me' een typische Patsy Cline sound. Vanf 'Train Whistle' schakelt ze een versnelling hoger en kan het feestje beginnen, hell yeah!

Van dat zelfde niveau is 'Slim's Jig' een instrumentaal nummertje dat uiteraard geschreven werd door Snowheel Slim, honky tonk with a ramblin' guitar. 'Somebody Shot Me' is een nummer dat een beetje dat rauwe van rockabilly in zich heeft net als het rockende 'Hair Of The Blackdog' een hit van Wanda Jackson waardig.

Back to the country with the easy listening song 'You Were Mine' and I wish it could be...


tracks:

01. Pour Me
02. Train Whistle
03. Honeymoon Stage
04. Slim's Jig
05. Somebody Shot Me
06. Best Of Me And You
07. Hair Of The Blackdog
08. You Were Mine
09. Merry Go Round


more info:

year: 2016

artist: Ginger St. James

label: Busted Flat Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians

Ginger St. James
Justine Fisher
Rob Foreman
Snowheel Slim
Chris Altmann
Greg Brisco
Andre Tellier