© Rootsville.eu

Giulia Millanta
Moonbeam Parade


© Rootsville 2016

Van oorsprong is deze Giulia Millanta Italiaanse maar net als zovele andere trok ze volle moed en goede voornemens richting Austin TX. waar ze nu goed is ingeburgerd. Als singer-songwriter weet deze Giulia Millanta best wel haar streng te trekken want zo goed als alle nummers zijn van haar hand al dan niet in co-writing. Enkel 'R&R Suicide' is een cover van David Bowie.

Deze 'Moonbeam Parade' is reeds het 5de album van deze Giulia 'Julia' Millanta op 'Ugly Cat Music'. Voor de opnamen van dit album deed ze beroep op enkel artiesten die al meer dan hun ding bewezen hebben zoals Charlie Sexton (Bob Dylan), Glenn Fukunga (The Dixie Chicks), Garbiel Rhodes (Willie Nelson) en Dony Wynn (Robert Palmer). Dertien nummers en op Bowie zijn 'R&R Suicide' laat ze duidelijk horen dat ze het thetrale van haar moedertaal nog niet heeft verzaakt.

Op dit album laat ze ook horen dat ze creatief overweg kan met de elektrische gitaar en laat ze wel enkel bemoedigde rifjes horen. Sommige nummers zijn onder impulsen geschreven zo schreef ze 'There's a Bridge' in een of ander motel ergens 'on the road'. Deze 'Moonbeam Parade' is een mix van pop en rock van het melodieuze genre.

Alle nummers komen uit het binnenste van haar hart en zijn een weerspiegeling in wat er allemaal in haar kan omgaan. Nummers uit het leven gegrepen maar met de intensiteit van een rasechte Italiaanse met een vleugje blues en jazz in een dromerig rock-jasje verweven.

Op 25 september is deze Guilia Millanta voor een eenmalig concert in 'L'Aquilone' in Luik


tracks:

01. Same Wrong Thing
02. Spin Spin Dizzy
03. How Many Jaws?
04. Worse Came to Worse (I Feel Alright)
05. The Dance
06. Lazy Fuck
07. Sweet Bouquet
08. Ashamed
09. Loyal to a Fault
10. Jubilation's Grip
11. Opus Bonus


more info:

year: 2016

artist: Giulia Millanta

label: Ugly Cat Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Giullia Millanta
Charlie Sexton
Gabriel Rhodes
David Pulkingham
Glenn Fukunaga
Dony Wynn
George Reiff
Hunt Sales
Cully Symington
Stefano Intelisano
Howe Gelb
Michael Fracasso
Noelle Hampton
Kimmie Rhodes