© Rootsville.eu

Gonzalo ergara
Zalo's Blues


© Rootsville 2016

Gonzalo Bergara is een Argentijnse guitarslinger die voornamelijk naar buiten komt met zijn akoestische ‘Gonzalo Bergara Quartet’ en daarmee gyspsy jazz brengt, dus ook onze Django Reinhardt. Met deze ‘Zalo’s Blues’ brengt deze Gonzalo Bergara zijn eerste elektrische album op de markt.

Hiervoor schreef hij 11 nieuwe tracks en alleen voor ‘You Don’t Have To Go’ ging hij te leen bij Jimmy Reed. Op dit album laat hij horen dat hij de verschillende stijlen in de blues meester is zo krijgen we West-Coast Swing, Chicago en blues-rock te horen en zelfs voor een beetje high-octane country is er met ‘Gonna Go’ ook plaats.

Openen doen ze hier met een schoolvoorbeeld van jump-blues en deze ‘Drawback’ viel dan ook in de smaak bij kenners als Charlie Baty (Little Charlie & The Nightcats) die deze Gonzalo Bergara bijzonder talentvol weet te vinden. Met dit trio komt deze uit Buenos Aires afkomstige gitarist aan een hoog aantal optredens op jaarbasis.

Nummers als 'Drinkin'' zijn van het zuivere rockende soort 12-bar blues. Zijn versie van Jimmy Reed zijn 'You Don't Have To Go' vind ik persoonlijk minder geslaagd door het gewouwel in zijn stem. Met 'Been Runnin'' zit hij weer op schema en laten we ons weerom overdonderen door deze West-Coast swing.

Al bij al levert deze Gonzalo Bergara hier met zijn elekstrisch album een prima album af al blijft het mixen van al die stijlen soms voor verwarring zorgen...


tracks:

01 Drawback
02 Drinking
03 Singing My Song
04 You Don’t Have To Go
05 Dirty Socks
06 Gonna Go
07 No More
08 Been Runnin’
09 Woosh
10 Levi
11 Ines
12 Won`t Stay With You


more info:

year: 2016

artist: Gonzalo Bergara

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Gonzalo Bergara
Mariano D’Andrea
Maximiliano Bergara

#9
Vince Bilbro
Michael Partlow