© Rootsville.eu

Gus Spensos
If You Were Gold Baby


© Rootsville 2016

Wanneer je liefhebber bent van swing en jump blues kan je met moeite om deze Gus Spensos heen. Voor mezelf is deze Gus Spensos totaal onbekend maar dat zal wel komen doordat hij als beroep één van de top neurologen is in Indianapolis. Saxofoonspeler en ‘blues shouter’ zal dan maar een tweede bezigheid zijn voor deze brave man maar moest hij dit in de 30 en 40-tiger jaren hebben kunnen gebracht zou en zonder meer ook in deze branche top zijn geweest.

‘Roomful of Blues’ jullie zijn gewaarschuwd want in dit straatje van swing en boogie is een nieuwe naam aan het firmament opgestaan. Samen met een opmerkelijke blazers sectie luister of ja naar een heuse big band zit te luisteren. Niet allemaal eigen nummer maar toch is hun versie van ‘Tequila’ eentje dat de aanwezigen in beweging zal doen komen.

De zwoele stem van deze Gus Spensos doet zonder fout de vraag opkomen of hij geen Europese of Amerikaanse roots heeft maar dan wel in het zuidelijke gedeelte van deze continenten. Dat deze Gus Spensos ook nog een goede componist blijkt af te leiden aan opener en titeltrack ‘If You Were Gold Baby’, een heerlijke R&B finger snappin’ floorfiller. Nummers als ‘Can’t Help Myself’ en het instrumentale ‘Walkin’ With Mr. Lee’ nemen je zonder meer terug naar de jaren van swing & jump. Heerlijke big band toestanden waarbij Gus ook laat horen dat de tenor sax geen geheimen meer heeft voor deze allround bluesman.

'Strictly Cash' is een cover van Preston Love de bandleider die nog samen werkte met Ray Charles en Arethe Franklin. 'Gin Gin Gin' is nog zo een onvervalste swinger die vandaag de dag ongetwijfeld in de trendy bars een 'yell' zou doen ontstaan richting barman. Afsluiter is 'Hot Box' van pianist Todd Rhodes en daarmee besluiten we van more, more, more 'cause this is GOLD!


tracks:

01 If You Were Gold, Baby
02 Ivy League
03 I Want Your Loving
04 Can’t Help Myself
05 Tequila
06 Walkin’ With Mr. Lee
07 Cry Hard Luck
08 Rock With It, Baby
09 Money’s Getting’ Cheaper
10 Strictly Cash
10 96 Lbs
11 Gin, Gin, Gin
12 Hot Box


more info:

year: 2016

artist: Gus Spensos

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Gus Spensos
Wyclife Gordon
Freddie Hendrickx
Anthony A. Nelson
Bruce Williams
Jason Marshall
Brandon McCune
Brad Williams
Daniel Foose
Cecil Brooks
Komoyaka King
Charanee Wade
Colin DeJoseph