© Rootsville.eu

Gypsy Soul
True


© Rootsville 2016

Gypsy Soul dat is het onafscheidelijke duo bestaande uit Cilette Swann en Roman Morykit. Een schot en een Canadese die elkaar vonden zowel in de muziek als daarbuiten. Na enkel omzwervingen vestigde dit duo zich uiteindelijk in Washington waar ze zich kunnen verdiepen in hun muzikale keuze. Cilette tekent voor de teksten van hun poëtische nummers daar waar haar Roman deze van muziek weet te voorzien.

Deze Gypsy Soul spelen al meer dan 18 jaar prachtige folk en weten samen hun nummers perfect uit te balanceren. Voor de opnamen van hun nieuwe album ‘True’ deden ze beroep op Michael Forney, Michal Palzewicz en Mikey Stevens en het album werd opgenomen in de ‘Sanctuary Studios’ te Jacksonville.

Elf tracks waarvan dit duo er 9 zelf wisten te schrijven. Voor John Newton zijn ‘Amazing Grace’ schreven ze wel een geheel nieuw arrangement en ook Leonard Cohen zijn ‘Hallelujah’ kreeg een nieuw jasje aangemeten. Een nummer dat door Cilette haar landgenoot wel speciaal geschreven lijkt voor haar klankkleur.

Bij nummers als ‘Your Kind’ en ‘We Are What We Believe’ voel je daadwerkelijk de mystiek dat beiden weet samen te brengen maar met ‘Gotta Be Real’ gooit dit duo het toch enigszins over een andere boeg. ‘True’ is een album dat nooit weet te vervelen waaruit blijkt dat deze ‘Gypsy Soul’ elkaar blindelings weten aan te voelen is het nu ingetogen of meer uitbundig.


tracks:

01 Your Kind
02 We Are What We Believe
03 Gotta Be Real
04 6000 Miles
05 Hallelujah
06 Magic Carpet Ride (instrumental)
07 Mirabelle
08 Long, Long Ride
09 He Wore Sandals In The Snow
10 You’re Everything To Me
11 Amazing Grace (revisited)


more info:

year: 2016

artist: Gypsy Soul

label: Off The Beaten Track Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Cilette Swann
Roman Morykit

Michael Forney
Michal Palzewicz
Mikey Stevens