© Rootsville.eu

Harper and Midwest Kind
Show Your Love


© Rootsville 2016

Wanneer de naam Harper verschijnt denken we niet meteen aan de Australische singer-songwriter Peter D. Harper en dat is spijtig want het betreft hier een uitstekende roots-en bluesmuzikant van ‘down under’. Alhoewel deze Peter D. Harper werd geboren in Engeland brengt hij een wereldmuziek die deze van de ‘Aboriginals’ weet te benaderen. Voor de opnamen van deze ‘Show Your Love’ deed hij beroep op zijn band ‘Midwest Kind’ en die zijn dan weer afkomstige uit Amerika, of hoe meer werelds kan het zijn.

Je kan deze Harper ook beschrijven als een multi-instrumentalist want op dit album speelt hij harmonica, keyboards en ook no een djembe en een didgeridoo en het zijn juist deze twee laatste instrumenten die deze Harper de nodige aandacht bezorgen want hij weet deze uitzonderlijk goed in zijn muziek te laten integreren.

Omdat zijn band uit Detroit afkomstig is trekt deze Harper voor de opnamen van zijn albums wel richting States en ook deze ‘Show Your Love’ werd daar opgenomen. In zijn thuisland, bij de Aussies heeft hij al heel wat prijzen weten te vergaren zoals ook Australian Blues Awards voor mannelijke artiest  en ook ‘Best Song Of The Year’ enz..

Met de opener ‘Hell Yeah’ weet hij onmiddellijk mijn aandacht te trekken want door toedoen van het eeuwenoude blaasinstrument de didgeridoo brengt hij de mystiek van de Aboriginals tot leven al verandert de song al onmiddellijk in een stevige oorworm met heerlijke combinatie van slide en een stem die zo uit de sixties komt. Hell Yeah!!! ‘What’s Goin Down’ is ook meteen een bluesje waar hij ook zijn kunnen als harper laat horen, eigentijdse Australische blues.

‘Show Your Love’ begint ook weer met een heerlijk intro van de didgeridoo en het blijft je fascineren hoe hij deze instrumenten weet hun plaats te laten vinden in zijn muziek. Nummers als ‘I Can’t Stand This’  en ‘We Are In Control’ laten duidelijk horen welke richting deze Harper and Midwest Kind willen inslaan en voor ons is dit de juiste. ‘Hey What You Say’ is er eentje waar de soul inkruipt maar door toedoen van zijn bluesharp nog als de betere blues kan worden bestempeld.

Voor mij is deze eerste kennismaking met 'Harper and Midwest Kind' meteen al een goede. Muziek die je kan begeesteren en je aandacht weet vast te houden tot en met het laatste' 'I Look At Life' en dat doen we dan ook.

Alle nummers werden geschreven door Peter D. Harper


tracks:

01 Hell Yeah
02 What's Goin Down
03 Show Your Love
04 Drive Brother Drive
05 I Can't Stand This
06 It's All In The Game
07 It's Time To Go
08 We Are In Control
09 Let's Move
10 Hey What You Say
11 I Look At Life
12 We Will Not Stop


more info:

year: 2016

artist: Harper

label: Blu Harp Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians

Peter D. Harper
Will Rideoutt
James Norris
Cam Lewis

guests

Gregg Leonard
Tyler Mac
Paul Randolph
Dane Clark