© Rootsville.eu

Holly Hyatt and Jon Burden
Shufflin' The Blues


© Rootsville 2016

Vooraleer ze zich voluit gingen noemen raakten ze bekend als akoestisch duo Holly & Jon.  Nu gaan ze als Holly Hyatt en Jon Burden door ‘music country’ en nemen ze beiden ook de electrische versies mee van respectievelijk bass (Holly) en gitaar (Jon). Dit uit Canada en meer bepaald British Columbia afkomstige duo brengen een blues die zeer aangenaam om luisteren is. Soms wordt je een duo nogal vlug beu maar dit is zeker bij deze Holly en Jon niet het geval. Het duo werd ook een trio door Marvin Walker aan te trekken voor de extra inbreng van drums en percussie.

Holly en Jon wisten al het podium te delen met heel wat grote namen zoals wijlen Jeff Healey maar ook met Ruthie Foster, Sonny Rhodes, Colin James en Leon Russell om er een paar te noemen. Van akoestisch duo naar elektrisch trio brengen ze hier met 'Shufflin' The Blues' een album met 9 heerlijke tracks, waarvan er 5 door hun beiden zijn geschreven. Van de 9 nummers zijn er 5 elektrisch, 3 akoestisch en op eentje wordt de slide bovengehaald.

OPenen doen ze met 2 covers en zo starten ze met Muddy Waters zijn 'Blow Wind Blow'. De samenzang van deze Holly en Jon gaat nimmer vervelen en is op elkaar afgestemd met uiterse precisie. Als tweede halen ze er eentje van Memphis Slium uit de kast en na deze 'Mother Earth Blues' gaat Holly Hyatt een beetje freewheelen in de rock 'n roll met het aanstekelijke 'Let's Boogie'.

Met 'Come On In My Kitchen' brengen ze ol' school blues en met hun eigen 'Get Your Own Man' brengen ze misschien wel een jazzy antwoord op de klassieker 'You can Have My Husband...). 'Left Handed Soul' is een mooi slowbluesje van N.G. Gravenites waarop dat Jon Burden laat horen dat hij intens zijn strings kan beroeren en een heuse bluestem heeft.

Shufflin' The Blues mag dan wel een nummer zijn van Howlin' Wolf maar is ook een uitstekend album van Holly Hyatt ern Jon Burden.

 


tracks:

01 Blow Wind Blow
02 Mother Earth Blues
03 Let’s Boogie
04 Lowdown Blues
05 Come On In My Kitchen
06 Get Your Own Man
07 Left Handed Soul
08 Black Crow
09 Slushy Blues


more info:

year: 2016

artist: Holly Hyatt and Jon Burden

label: Flood Plane Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Holly Hyatt: vocals, upright & electric bass
Jon Burden: vocals & guitars
Marvin Walker: drums & percussion