© Rootsville.eu

Isaiah B Brunt
A Moment in Time


© Rootsville 2016

Deze Australische bluesman leerde ik kennen door zijn vorig jaar uitgebrachte album ‘Just The Way That It Goes’ en al meteen was ik verloren voor deze muzikant waar de blues lijkt in zijn bloed te zitten. Na werkzaam te zijn geweest als studio man in de hardcore business van de muziekwereld sloeg deze Isaiah B Brunt in 2006 de weg in naar de muziek die hem het nauwst aan het hart lag, de blues. Na twee EP’s te hebben uitgebracht leerde hij in 2015 de wereld wie hij was met zijn eerste full CD., nu een jaartje later krijgen we alweer een pracht album te horen.

Voor deze ‘A Moment in Time’ schreef deze Isaiah B Brunt 9 nieuwe nummers en liet zich begeleiden door diverse klasbakken waaronder George Porter Jr. (The Meters). Een album waarin we leuke dance grooves weten te ontdekken en de bevestiging dat deze Isaiah B Brunt weet met wat hij bezig is.

Een album dat lekker laat luisteren ook al zijn het allemaal nieuwe nummers maar met songs als ‘That Place On The Road’ lijkt het wel of we ze al allemaal decennia  kennen. Nummers waarbij we het de term soulblues maar al te graag in de mond nemen zoals bij ‘Still Waiting’. Een album waarop de blazers en een voortreffelijke Mike Lemmier op piano en B3 een hoge meerwaarde aan geven. Een album waarop ook wel een excentriek instrument te horen is zoals David Stocker zijn mellotron op de titeltrack van dit album.

Een album waarop ook enkele sterke funky nummers worden gebracht zoals 'May I Dance With You' maar ook nummers die ons met weemoed laten terugdenken aan de good ol' days van New Orleans waarbij de sousaphone van Tuba Steve je meeneemt naar één of andere 'street parade' en dan is het niet verwonderlijk dat dit album is opgenomen in New Orleans.

Heerlijk album van deze Isaiah B Brunt waarbij we al met groot verlangen uitkijken naar zijn volgende want hier lusten we meer van...Relax and enjoy with 'A Moment In Time'!


tracks:

01. Still Waiting
02. Singing The Blues
03. That Place On The Road
04. Lost Jacket Blues
05. May I Dance With You
06. Travel Back In Time
07. Party Late All Night
08. Same Old Road
09. A Moment in Time


more info:

year: 2016

artist: Isaiah B Brunt

label: Isaiah B Brunt Music

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Isaiah B Brunt - Vocals & guitars (1-9), lap steel (1,2,3,8,9)
George Porter Jr - Bass (1,2,3,4,5,7,8,9)
Doug Belote - Drums (1-9)
Mike Lemmler - Piano, B3 (1,2,3,4,5,8,9)
Jeffrey T Watkins - Saxophones (1,2,4,5,6,7)
Ian E Smith - Trumpet, trombone (1,2,4,5,6,7), Flugel horn (9)
Tuba Steve - Sousaphone (6)
David Stocker - Mellotron (9)
Sarah E Burke – Backing vocals (2,5,8,9)
Smoky Greenwell – Harmonic (3)
James Evans – Clarinet (6)