© Rootsville.eu

Ivor S.K.
Delta Pines


©Rootsville 2016

Voor Ivor S.K. is deze ’Delta Pines’ zijn debuut album, of EP om het juist te stellen. Enkel met zijn akoestische gitaar in aanslag en zijn vocale capaciteiten wist de bluesman van ‘Down Under’ een plaat op te nemen met 5 zelf geschreven nummers.

Met deze nummers wil hij de pre-war blues zo kort mogelijk benaderen. Nummers waarmee de rauwe blues uit het zuiden vereenzelvigd worden met soms donkere teksten en dit gepaard aan melancholische melodieën weet hij goed hoe hij de geest van toen weer tot leven kan brengen. Ivor S.K. wist al heel de wereld af te reizen maar koos tenslotte New Orleans tot zijn tweede thuisland te maken.

Deze ‘Delta Pines’ is er eentje om naar te luisteren en opent hier met ‘Help Poor Me’ een akoestisch country bluesje waar de stem zijn het begin een beetje onwennig aanvoelt maar dat betert gaandeweg wanneer je zijn timbre tot je laat doordringen. ‘Pelican’ is dan weer een instrumentaal nummer dat je volledig tot rust laat komen bij het beluisteren ervan, een nummer waar de slide hier wel een meerwaarde aan geeft.

Alhoewel hij de 5 nummers zelf schreef zijn de lyrics van ‘I Like The Way’ toch wel zeer herkenbaar, but i love the way he does it. ‘Delta Pines’ is het vijfde nummer op deze EP ter kennismaking en is deze Ivor S.K. er eentje waar we nog zullen van horen. Nu nog de verre overtocht naar de Lage Landen om hier van deze bluesman te genieten samen met zijn laid back stijl van zingen en spelen.


tracks:

01 Help Poor Me
02 Missus Green
03 Pelican
04 I Like The Way
05 Delta Pines


more info:

year: 2016

artist: Ivor S.K.

label: Independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)