© Rootsville.eu

Jack Mack & The Heart Attack Horns
Back To The Shack


© Rootsville 2016

At the end they shout, 'Let Me In'...so let's open the gates to Europe for Jack Mack & The Heart Attack Horns ...

Jack Mack & The Heart Attack Horns zijn alles behalve nieuwelingen voor diegene die nog nooit van hen hebben gehoord want hun debuut 'Cardiac Party CD' dateert reeds van 1982 dus kunnen we ze gerust als 'veteranen' bestempelen. Met in hun naam 'The Heart Attack Horns' en geassioceerd met de cover waar de richting van de 'Soul Shack' wordt aangegeven kan je zo al haast met zekerheid vermelden dat we hier soulblues krijgen voorgeschoteld. Of deze 8-koppige formatie in het afgebeelde 'soul hutje' zijn binnen geraakt weten we natuurlijk niet. Wat we met zekerheid weten is dat 'Jack Mack & The Heart Attack Horns' blues en soul al meer dan 3 decennia weten te verkondigen in Los Angeles en ver daarbuiten.

Wanneer je hun stijlvolle soulblues komt te beluisteren moet je toegeven dat soul meer op de voorgrond pleegt te komen en daar zorgen niet alleen 'The Heart Attack Horns' voor maar staat zeker ook zanger Mark Campell in de spotlights. Op deze 'Back To The Shack' vinden we 9 originals terug en 'Ain't No Way' een cover van Carolyn Franklin en dan hebben we het hier over het jonge zusje van de 'Queen of Soul' en ook dan weten we dat we een mix krijgen van Detroit en Memphis.

Melanie Taylor is één van de drie achtergrondzangeresjes die bij de krachtige opener 'Standin' Before The King' een meer prominente rol krijgt en een duet aangaat met Mark Campell. Wanneer we toch een beetje 'blues' mogen aanhalen bij dit volkomen soulgeweld moeten we de naam van gitarist Andrew Kastner die samen met Mark Campbell en Bill Bergman van 'The Heart Attack Horns' de credits krijgen van de nummers. 'Blues' krijgen we ook met het daaropvolgende 'Somethin' In The Water' waarop keyboardspeler Mike Finnegan even wat meer op de voorgrond komt.

Na het beluisteren van deze 'Back To The Shack' kan je met zekerheid stellen dat dit een steengoed soul-album is waarop deze band op geen enkel dipje te vangen is. Of je nu luistert naar het Detroit soulnummer 'Don't Let Her Go', het funky 'Never Too Late' of prachtige ballads als 'Somebody To Trust' en 'Change My Ways', het blijven stuk voor stuk uitstekende pareltjes en met het afsluitende 'Let Me In' moeten we toch de deur naar Europa eindelijk openzetten voor deze 'Jack Mack & The Heart Attack Horns' want hier hebben we nood aan.


tracks:

01 Standing’ Before The King
02 Somethin’ In The Water
03 Don’t Let Her Go
04 Never Too Late
05 Somebody To Trust
06 Serves Me Right
07 Bad Habit
08 Change My Ways
09 Ain’t No Way
10 Let Me In


more info:

year: 2016

artist: Jack Mack & The Heart Attack Horns

label: SSR Freeroll Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Mark Campbell
Tony Braunagel
Les Falconer
Andrew Kastner
Ed Berghoff
Bruce Atkinson
Carlos Murguia
Mike Finnegan
Les Lovitt
Bill Bergman
Lee Thornburg
Nicky J. Crawford
Kathy Merrick
Melanie Taylor