© Rootsville.eu

Jack Tempchin
One More Song


© Rootsville 2016

Dat deze Jack Tempchin een bedrijvig baasje is dat is het minst dat je kan stellen maar ik denk ook niet dat de liefhebbers van easy listening Americana daar rouwig zullen om kunnen zijn. Bij zijn Amerikaanse collega’s is deze Jack Tempchin dan weer uiterst gekend want wie kent niet van zijn hand de Eagles hit ‘Peaceful Easy Feeling’. Ook voor kleppers als Glenn Campbell, Emmylou Harris en Candye Kane schrijf hij materiaal. En dan nog niets gezegd van nummers als ’15 Days Under The Hood’ waarmee we bij The Paladins zitten, of de superhit ‘Swayin’ To The Music’ van Johnny Rivers.

Dit jaar hebben we nog kunnen genieten van zijn album ‘Learning To Dance’ en nu al ligt er een nieuwe klaar met 12 nummers die al eerder zijn uitgebracht door deze uitstekende singer-songwriter. Deze ‘One More Song’ brengt zijn conto op 10 en het is weer hemels genieten dankzij zijn rustbrengende warme stem. Openen doet hij met ‘Slow Dancing’ naar analogie met de enorme hit voor Johnny Rivers dankzij deze Jack Tempchin.

'Singing In The Streets' werd geshreven in 1976 en gaat over een close-friend van deze Jack Tempchin. Samen met pianist John Barnard schreef hij de 'lyrics' op het bijzonder mooie 'Around Midnight', een nummer dat in het Calypso restaurant in Encinitas Cal. al meer dan 13 jaar op de setlist staat.

'Circle Ties That Bind' is één van de allereerste nummers die hij kwam te schrijven en wordt nog steevast gebracht bij zijn optredens. 'Still Looking For A Way To Say Goodbye' kwam tot stand samen met Lisa Angelle en werd geschreven als movie-tune. Het hoeft niet meer gezegd dat het bij de nummers van deze Jack Tempchin genieten is vanaf de eerste noot en we kunnen al weer niet wachten op het vervolg...

tracks:

01 Slow Dancing
02 Singing in the Streets
03 Old River
04 Around Midnight
05 Circle Ties That Bind
06 So Long My Friend
07 Still Looking for a Way to Say Goodbye
08 Streets of Midnight
09 I Got Her Right Where She Wants Me
10 Song for You
11 Tumbleweed
12 One More Song


more info:

year: 2016

artist: Jack Tepchin

label: Blue Élan Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

personnel:

Jack Tempchin: vocals, guitar, harmonica
Joel Piper
Waddy Wachtal
Terry Medeiros
Rob Meurer
Jessy Greene
The Lennons
Rick “The Bass Player” Rosas
Scott Crago
Phil Jones