© Rootsville.eu

Jack Tempchin
Learning To Dance

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Misschien is deze Jack Tempchin als singer-songwriter het best bewaard geheim in de Americana scène. Met het uitbrengen van zijn EP ‘Room To Run’ konden we al reeds kennismaken met deze uitzonderlijk begaafde artiest. Nog in dat zelfde jaar brengt Blue Élan Records nu ook nog de full CD ‘Learning Top Dance’ op de markt.

Bij zijn Amerikaanse collega’s is deze Jack Tempchin dan weer uiterst gekend want wie kent niet van zijn hand de Eagles hit ‘Peaceful Easy Feeling’. Ook voor kleppers als Glenn Campbell, Emmylou Harris en Candye Kane schrijf hij materiaal. En dan nog niets gezegd van nummers als ’15 Days Under The Hood’ waarmee we bij The Paladins zitten, of  de superhit  ‘Swayin’ To The Music’ van Johnny Rivers.

Misschien is het dan minder verwonderlijk dat hij nu eens aan zijn eigen persoontje ging denken met het gevolg van deze 'Learning To Dance'. Sterk materiaal maar misschien toch wel een beetje melancholisch en poppy te noemen om het te beginnen te vergelijken met nummers 'Someone That I Ueds To Know' of 'East Of Eaden'.


Tracks:

01 Learning To Dance
02 Nothing With You
03 Living This Love
04 Love’s First Lesson
05 The End Of The Affair
06 I Volunteer
07 Ain’t Nobody Like You
08 What If We Should Fall In Love Again
09 You Can Go Home
10 Big Sky Country
11 Finally Found Me

Bonus Track
12 Room To Run


more info:

year: 2015

artist: Jack Tepchin

label: Blue Élan Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Jack Tempchin: vocals, guitar & piano
Joel Piper: backing vocals & all kinds of intruments
Jerry Peterson: saxofoon #01