© Rootsville.eu

James 'Buddy' Rogers (US)
By My Side


© Rootsville 2016

De in Kansas City wonende James 'Buddy' Rogers' heeft tijdens zijn toch nog jonge carrière naar bluesnormen al een degelijk staat van dienst. Hij stond al samen op de affiche met namen als Canned Heat, Elvin Bishop, The Holmes Brothers, Kenny Neal en Katie Webster. Amer 19 jaar jong begon hij aan een tour van maar liefst 5 jaar met Russell Jackson een vorige bassist van BB King. Na deze omzwervingen richtte hij zijn eigen band op en trok doorheen Canada en Europa als voorprogramma voor The Fabulous Thunderbirds en de broertjes Dave & Phil Alvin.

Voor deze 11 nummers tellende CD schreef deze James 'Buddy' Rogers liefst 10 eigen originals en enkel Don Nix zijn meesterstukje 'Goin' Down' wordt hierop gecoverd. Als extra bonus staan op dit album nog 2 akoestische versies van de nummers 'You Belong' en 'Can't Get You Off My Mind'.

Openen doet hij samen met zijn band met 'Come Back To Me', een shuffle waarbij je onmiddelijk in de juiste spirit mee komt. Het soort van blues waar je vrolijk kan van worden want de logica zelf is wanneer je weet dat er invloeden inzitten van de drie Kings en ook een beetje van Johnny Watson. De titeltrack 'By My Side' zal voor de doorwinterde bluesliefhebbers eerder wat slikken worden. Op zich geen foute ballad maar toch met een ietwat teveel popy-feeling. Met het daarop volgende 'Can't Get You Off My Mind' zit deze James 'Buddy' Rogers dan weer op het juiste bluesspoor, een nummer met een hoog Delbert McClinton gehalte en waarvan er op het einde van het album nog een knappe akoestiche versie is bijgevoegd.

Een schoolvoorbeeld van een prachtig 'slowbluesje' krijgen we met 'You Belong' een nummer waarop en getrouwe Wurlitzer centraal staat. De enige cover is zoals reeds gezegd 'Goin' Down' een nummer dat het op 'live' concerten altijd wel doet door zijn stevige rifjes en ook hier is dat niet anders. De toch lichtjes met Southern Rock gevulde 'Runnin' schreef James samen met bassit Mike Wedge. Ook de afsluitende ballad 'Change' zit juist in elkaar en voor wie denkt dat het erop zit wachten zoals gezegd nog 2 akoestische nummers als bonus.

Zeker en vast de moeite om deze James 'Buddy' Rogers te gaan beluisteren moest hij de grote oversteek nog eens overdoen....


tracks:

01 Come Back To Me
02 By My Side
03 Can’t Get You Off My Mind
04 You Belong
05 Goin’ Down
06 Hell To Pay
07 Baby
08 Runnin’
09 You & I
10 Am-Ola-Dora
11 Change

bonus tracks:

12 You Belong (Acoustic Version)
13 Can’t Get You Off My Mind (Acoustic Version)


more info:

year: 2016

artist: James 'Buddy' Rogers

label: JBR Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

James 'Buddy' Rogers: guitars, vocals & BG's
Slammin' Mike Wedge: bass
James 'Hollywood' Badger: drums
Lewis Stephens: piano, B3 & Wurlitzer
Winfred Ballard: percussion
Quinn Rogers: BG's on #2
Elliot Rogers: BG's on #2