© Rootsville.eu

The James Hunter Six
Hold On


©Rootsville 2016

James Hunter heeft met zijn nieuw album ‘Hold On’ een thuis gevonden bij Daptone Records. (the Home of Charles Bradley). Deze uit Essex afkomstige Brit is gekend om zijn uitstekende Rhyhtm & Blues en het is nog maar pas dat hij in Het Depot te Leuven een concert heeft gegeven. Vroeger konden we hem nog strikken in onze kleinere clubs maar toen hij met ‘People Gonna Talk’ op Rounder voet aan wal wist te zetten in de States werd het andere koek. Helaas verdween hij hier ook een beetje buiten beeld en we hopen van ganser harte dat deze ‘Hold On’ daar terug verandering in gaat brengen.

Voor James Hunter is dit het 4de album onder zijn naam. James begon zijn carrière bij ‘Howlin' Wilf and the Vee-Jays’ waarmee ze in 1986 een album op de markt brachten. Door zijn soulvolle stem trok hij de aandacht van Van Morrison waardoor hij met diens band een tijdje mocht toeren. Standvastig kan je deze James Hunter niet noemen want zijn albums bracht hij uit op een steeds een ander label, maar zijn muziek daar zijn we meer dan fan van.

Soul met het timbre van een Sam Cooke al dan niet met een licht reggea ondertoon maken zijn sound aantrekkelijk en zeker meer dan dansbaar. Luister maar naar het mooie ‘Light Of My Light’. Zijn Six dat zijn naast hemzelf ook Jonathan Lee op drums, Lee Badau op baritone saxophone, Damian Hand op tenor saxophone, Andrew Kingslow, aan de keyboards en Jason Wilson op de bass.

‘Hold On’ een album vol met stomende rhythm & blues met veel soorten exotische muziek in verweven dus maak je op voor 10 tracks van hemels genot…and free your mind while you still got the time en laat je gaan op het prachtige instrumentaaltje ‘Satchel Foot’, een nummer met een surf attitude.


tracks:

01 If That Don’T Tell You
02 This Is Where We Come In
03 (Baby) Hold On
04 Something’S Calling
05 A Truer Heart
06 Free Your Mind (While You Still Got Time)
07 Light Of My Life
08 Stranded
09 Satchel Foot
10 In The Dark


more info:

year: 2016

artist: James Hunter

label: Daptone

musicians:

James Hunter
Jonathan Lee
Lee Badau
Damian Hand
Andrew Kingslow
Jason Wilson