© Rootsville.eu

Jason Elmore & Hoodoo Witch
Champagne Velvet


© Rootsville 2016

Deze Jason Elmore & Hoodoo Witch zijn nog maar eens het bewijs dat er nog meer dan genoeg bands zijn in de States en omstreken die naar onze mening de oversteek gerust mogen maken. De roots van deze Elmore James liggen in Dallas TX en alhoewel ze ginds gekend zijn voor hun stevige rock 'n boogie brengen ze hier met deze 'Champagne Velvet' iets totaal anders. Samen met drummer Mike Talbot en bassist Brandon Katona verlaten ze dus even hun vertrouwde pad en zonder special guests en andere hulpmiddelen trok dit trio de studio in en kwamen erbuiten met iets totaal anders maar wel heerlijk om horen. Het meest opvallende is wel dat dit stevig powertrio hier gaan grasduinen in alle stijlen van de muziek en nog maar opmerkelijk is dat alle nummers werden geschreven door deze Jason Elmore, dus respect!

Gaat het nu over een potje West Coast swing met 'House Rockin' Boogie #7' over Chicago blues als in 'Double My Money' naar heerlijke Memphis Soul met 'Midnight in Memphis' het klinkt allemaal hemels en verfrissend. Of er sloten drank zijn aan vooraf gegaan zoals ze op de cover hun favoriete drankjes vermelden weten we niet maar dit is klasse en staat als een paal boven water.

Dat ze hun eigenste Texas blues 'n rock niet hoeven te verloochenen mag dan wel welkom zijn met nummers als 'Maybe' en 'Land Of Plenty'. Maar niemand kan ontkennen dat melodiëen als 'Right As Rain' aanstekelijk werken en als oorwurm binnen weten te dringen. Een voorbeeld van een Tommy Castro uit zijn hoogdagen. Titeltrack 'Champagne Velvet' krijgt dan voor de zoveelste omschakeling een heerlijk jazzy rifje mee en ook hier kunnen we ons in vinden. Wanneer Jason Elmore & Hoodoo Witch dan nog een stukje Delta uit hun hoge hoed weten te toveren met 'Green To Gone' en er swingend uit gaan met de heerlijke rockin' boogie 'Mary Jane' kunnen we enkel maar besluiten van...naar hier halen die handel!!!


tracks:

01. House Rockin’ Boogie #7
02. Double My Money
03. Midnight In Memphis
04. Maybe
05. Shine Your Light
06. Cross-Eyed Woman
07. Lament For Evelyn McHale
08. Right As Rain
09. Wish
10. Land Of Plenty
11. Champagne Velvet
12. The Promise
13. Green To Gone
14. Mary Jane


more info:

year: 2016

artist: Jason Elmore

label: Dag Nab Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Jason Elmore: vocals & guitars...and Tequila
Mike Talbot: drums...and Vodka
Brandon Katona: bass...and Jägermeister