© Rootsville.eu

Jason Rosenblatt
Wiseman's Rag

review: Freddie
©Rootsville 2016

Voor deze Jason Rosenblatt moeten we naar het noorden en welbepaald naar Canada. In 2014 bracht deze Israel Jason Rosenblatt zoals zijn volledige naam is nog het album ‘Eastern Hora’ uit. Zijn nieuwste album ‘Wiseman’s Rag’ kwam in 2015 op de markt en is een perfecte blend tussen blues en jazz met soms een beetje ragtime zoals de titeltrack reeds doet vermoeden.

Wat als een certitude mag worden beschouwd is dat deze Jason Rosenblatt een uitstekende speler is van de harmonica waarbij de diatonische versie van dit instrument helemaal geen geheimen meer kent voor deze Jason. Als volleerd virtuoos brengt hij nummers als ‘Whazza!’ en daarmee bevinden we ons in het tijdperk van de vroegere jazz era.

Wanneer het vocale er aan komt krijgen we met ‘Modern Life Blues’ en ‘You’ll Miss Me’  een sound dat zo is terug te plaatsen toen blues en jazz nog hand in hand gingen.  ‘Fairmont Blues’ is nog zo een pracht van een instrumentaal nummer waar je uren kan naar luisteren. Jason laat zich begeleiden door een uitstekend ritme sectie bestaande uit Joel Kerr en Evan Tighe. Joe Grass is diegene die op dit album de jazzgitaar zou waanzinnig mooi kan doen klinken dat we toch op deze gitarist zijn hoed een pluim moeten steken.

Jason Rosenblatt zijn muziek heeft zich ook al in de filmindustrie kunnen settelen waarvan ‘Last Of The Wild Jews’ uit 2010 een getuige van is. Voor mij alvast een mooie kennismaking met deze harmonica virtuoos en zeker met dit heerlijk album vol van blues en jazzy arrangementen.

 

Tracks:

01 Wiseman's Rag
02 Whazza!
03 Modern Life Blues
04 Cold Outside
05 Fairmount Blues
06 You'll Miss Me
07 Waltz Querbes
08 Last Plane Out
09 C Harp Blues
10 Hutchison
11 Pocketful of Sorrow
12 You'll Take the Highway
13 Bay Mir Bist Du Mies


more info:

year: 2015

artist: Jason Rosenblatt

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians

Jason Rosenblatt: harmonica, piano, B3, vocals
Joe Grass: guitar
Joel Kerr: bass
Evan Tighe: drums