© Rootsville.eu

Jeff Boortz
Half The Time


© Rootsville 2016

Zo nu en dan duikt er toch iemand nieuw op waarvan we nog niet hebben gehoord en als het dan nog goed blijkt te klinken is dit maar mooi meegenomen. Deze Jeff Boortz is zo iemand en voor deze rootsrocker moeten we richting Houston.

Openen doet hij met titeltrack 'Half The Time' is dit nummer kan je plaatsen tusse country en rootsrock al komt hier het rock-gedeelte meer naar voren. Jeff Boortz laat zich omringen door uitstekende muzikanten en dat helpt altijd wel voor een stuk. De conversaties tussen gitaren en lapsteel maken van 'Travis Country Line' een bijzonder melodieuze countrysong.

'Take Back What You Said' is zo een typische sleper die van een album iets maken dat bij je blijft hangen zoals ook 'Baton Rouge' dat best wel als een filmtrack zou kunnen gebruikt worden waar Southern rock het boegbeeld van zou kunnen zijn. Deze kennismaking met Jeff Boortz mag er best zijn en tijdens de 10 nummers kan je hem nergens op een dipje betrappen waardoor het een meer dan geslaagd album is geworden.


tracks:

01 Half The Time
02 Wanna Spend Money On A Girl
03 Travis County Line
04 Stay Low
05 Take Back What You Said
06 Driving With The Headlights Off Again
07 Baton Rouge
08 Hey Passion
09 Silver Lining
10 Since You’re Gone

 

more info:

year: 2016

artist: Jeff Boortz

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Jeff Boortz
Jarrod Callahan
John Jackson
Fats Kaplin
Marco Giovino
Ken Coomer
Michael Webb
Randy Leago