© Rootsville.eu

Jeff Chaz
This Silence is Killing Me


© Rootsville 2016

Na zijn uitstekende 'Sounds Like The Blues To Me' is Jeff Chaz er al weer met een nieuwe. Na 'Katrina' was het een beetje stil rond zijn persoon maar nu is hij wel degelijk 'alive and kickin''.

Deze 'This Silence Is Killing Me' herbergt 11 nummers en brengt een mix van swingin jive over funk maar wel degelijk bol staande van de blues. Met opener 'Savin' Everything For You' gaat hij alvast van start in de stijl van een wel zeer swingende BB King inluis de horns en duidelijk King-rifjes. Het is heerlijk om de sound van één van de grootste bluesmannen terug levendig te krijgen en 'BB' komt weer levendig in beeld met de titeltrack van dit album.

Voor deze opnamen deed Jeff beroep op gastmuzikant en percussionist Michael Skinkus en hij brengt zeker een meerwaarde zoals op 'I'm Not All There'. Met de ballad 'The Blues Is My Drug' nemen Jeff Chaz en zijn formatie eindelijk wat gas terug en komt blues een beetje meer op het voorplan.

Met de feestdagen in het verschiet krijgen we met 'Merry Christmas To You' het gepaste nummer om feestelijk aan te zetten met niets dan 'beste wensen'. Maar het gaat uiteraard hier om het brengen van onze geliefkoosde muziek en met 'Oncoming Train' gaan ze hier de funky stijl op. Asluiten doen ze weerom swingend met het jump-bluesje 'Creole Mustard Swing'...this was cool in these dark days.tracks:

01. Savin' Everything For You
02. This Silence Is Killing Me
03. I Ain't Nothin' Nice
04. I'm Not All There
05. The Blues Is My Drug
06. Merry Christmas To You
07. Oncoming Train
08. Fried Chicken Store
09. Self Inflicted Wound
10. The Backwash Blues
11. Creole Mustard Swing

all songs written by Jeff Chaz


more info:

year: 2016

artist: Jeff Chaz

label: JCP Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Jeff Chaz
Doug Therrien
Doug Belote
Michael Skinkus
John Autin
Tom Worrell
A.J. Pittman
Jimmy Weber
Ward Smith
Harry Hardin