© Rootsville.eu

Jeff Chaz
Sounds Like The Blues To Me

review: Freddie
©Rootsville 2016

‘In Exile’ uit 2006 was deze Jeff Chaz zijn laatste wapenfeit en het leek wel of na ‘Katrina’ ook hij was gaan liggen. Deze Jeff Chaz uit New Orleans heeft het stemtimbre van een Dr. John en is met deze ‘Sounds Like The Blues To Me’ weer volledig terug. Jeff heeft al heel wat prijzen in de wacht kunnen slepen want zo werd hij winnaar van de eerste Beale Street Blues Society Award. Alle nummers voor dit nieuw album werden geschreven door Jeff zelf al kreeg hij bij ‘You’re Bound to Get Us Both Hung’ de hulp van Steve Lowry, die samen met hem ook als producer werkte aan dit album. Voor de opnamen trokken ze naar de Radionic Studio in Jefferson Louisiana.

De stijl van deze Jeff Chaz is een beetje ‘laidback’ wat we ook kunnen stellen van de New Orleans blues waarin hij ook een meester is. Opener is de titeltrack van deze Cd en daarop krijgen we een groovy beat te verwerken maar vanaf ‘Make Love To You In The Sand’ komen we volledig in de sfeer van New Orleans terecht. Veel heeft ook te maken met de blazers sectie waarbij de arrangementen geschreven zijn door A.J. Pittman.

De heerlijke gitaarrifjes samen met de ‘horn section’ geven het volledige beeld weer waaraan je jezelf mag verwachten luisterend naar deze ‘Sounds Like The Blues To Me’. Hou je van het gitaarwerk van een Albert King dan zal je zeker van deze Jeff Chaz gaan houden want de wederzijdse stijlen liggen soms kort bij elkaar. Slowblues krijgen we met ‘Hitchhiking In The Rain’en ‘Will You Be Mine’ waarbij het laatste nummer een beetje een Cyril Neville sfeertje hangt, sweet as honey!

Voor ons hoeft deze Jeff Chaz weer niet 10 jaar te wachten op het maken van nieuw materiaal want van dit willen we meer en meer...

 

Tracks:

01. Sound Like The Blues To Me
02. Make Love To You In The Sand
03. Hitchhiking In The Rain
04. I Am The Blues
05. You Look So Good To Me
06. Mysterious, Exotic Lady
07. I'm Goin' After Moby Dick in A Rowboat
08. Four In The Morning
09. While You Be Mine
10. Walkin' With My Baby
11. The Mt. Vernon Blues
12. You're Bound To Get Us Both Hung


more info:

year: 2016

artist: Jeff Chaz

label: JCP Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Jeff Chaz: guitar & vocals
Doug Therrien: bass
David Hyde:bass (#5)
Doug Belote: drums (#1,2,6,12)
Allyn Robinson: drums (#3,4)
Willie Parker: drums (#5)
John Autin: B3 & piano
A.J. Pittman: trumpet
Ward Smith: saxes