© Rootsville.eu

Jeff Richman
Sizzle


©Rootsville 2016

Jeff Richman heeft al een carrière van 35 jaar achter de rug met zijn soulmate of moeten we stellen jazzmate bassist Jimmy Haslip brengt hij op 17 november zijn nieuwste album ‘Sizzle’ op de markt. Jeff behaalde zijn graduaat aan het Berklee College of Music in Boston waarna hij eerst richting ‘Big Apple’ verhuisde. Rond 1979 verkaste hij richting west-coast en meer bepaald Los Angeles. Bij Jeff Richman blijft het componeren van muziek zijn doel. Hij nam al projecten op met hommages aan Carlos Santana, Miles Davis en Jeff Beck om er maar een paar te noemen.

Op de openingstrack krijgen we een beetje funk en het gastoptreden van rompetist Jeff Beale. Het ganse album draagt het signature van Jeff Richman, intens en zijn Stratocaster beheersend tot in elke noot zoals bij nummers als 'Vibe'. Op 'Say It Isn't So' en 'Just 4U' krijgen we Jeff Richman meer relaxed te horen, iets wat zijn fans dan weer niet zo gewoon zijn van hem.

Er duiken verschillende gasten op zoals saxofonist Bob Mintzer op nummers als 'Hitparade' en 'Sweet'. Met dit album haalt Jeff richman weerom alles uit de kast van funk tot fusion en laat zijn creatieve geest hier op deze 10 nummers weer de vrije loop.


Tracks:

01 Sizzle
02 Hangtown
03 Sweet
04 Vibe
05 Say It Isn't So
06 Hit Parade
07 Samaya
08 Oracle
09 Just 4U
10 Jimmy Palm

 

more info:

year: 2016

artist: Jeff Richman

label: Nefer Records

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

musicians:

Jeff Richman
Vinnie Colaiuta
Jimmy Haslip
George Whitty

special guests:

Will Lee
Jeff Beale
Bob Mintzer
Taylor Eigsti
Gergo Boreal
Mitchel Forman