© Rootsville.eu

Jeff Young
Choose Your Own Unknown


© Rootsville 2016

Zoals we vorig jaar al wisten te vermelden wordt in 2016 de nieuwste van Jeff Young voorgesteld. Net als bij ‘Pure Herringbone’ weet hij zich op deze ‘Choose Your Own Unknown’ ook te laten begeleiden door een hele lijst van uitstekende muzikanten . Daar waar we naar de blues kijken kwam er op het vorige album de naam Robben Ford in voor en is dat nu Kirk Fletcher.

De muziek voor dit nieuwe album werd allemaal geschreven door Jeff Young en op een paar nummers krijgt hij voor de lyrics hulp van Maggie Ryder en Audrey Hepburn. Tussen de 10 nummers staat enkel James Brown zijn ‘Cold Sweat’ als cover maar hiervoor schreef Jeff Young een ander arrangement. Als producer treed zijn drummer Erik Eldenius aan en het album werd gemixt in de ‘Foothill Studios’ in LA.

Wat is nu de muziek van deze songwriter/keyboardplayer? Zijn muziek laat zich associëren met pop, jazz, soul en blues. Wanneer het blues aanbelangt kunnen we stellen dat deze Jeff Young een voorbeeld is van de moderne blues in deze 21ste eeuw, soms met een beetje Robert Cray in zich.

Nummers als de titeltrack 'Choose Your Own Unknown' laten het zelfs stevig rocken daar waar bij 'The Darkside' richting blues wordt gekeken. Een nummer waarop een Kirk Fletcher te horen is voor de bluesliefhebbers. Opener 'The Beauty Of a Woman' kiest dan duidelijk voor de hedendaagse soul net zoals op 'Yesterdays Blues'. Net voor de 'blues reprize) van de titeltrack komt deze Jeff Young aandraven met de mooie maar poppy gerelateerde 'Two Years Shy Of a Century'.

Deze 'Choose Your Own Unknown' is duidelijk een album met een knipoog naar de 'charts' maar is samengesteld door niets dan klasse muzikanten en dat hoor je...


tracks:

01 The Beaty Of a Woman
02 Cold Sweat
03 Choose Your Own Unknown
04 Rosario
05 Long Handle Spoon
06 The Darkside
07 Art Of Conversation
08 Yesterday's Blues
09 Two Years Shy Of A Century
10 Choose Your Own Unknown (Blues Reprize)


more info:

year: 2016

artist: Jeff Young

label: M2 Music

musicians:

Jeff Young
Kevin McCormick
Jorgen Carisson
Erik Eldinius
Danielle DeAndrea
Toshi Yanagi
Melanie Nyema
Erika Canales
Mark Shulman
Tim Lefebvre
Mauricio Lewak
Luis Conte
Aaron Comess
Krik Fletcher
Zev Katz
Michael Landau
Michelle Wolf
Skyler Young
Greg Leisz