© Rootsville.eu

Jenai Huff
Color Wheel


© Rootsville 2016

Jenai Huff groeide op in Californië maar om haar eigen carrière de spreekwoordelijke boost te kunnen geven verhuisde ze in 2012 richting ‘Big Apple’.Het resultaat was al onmiddellijk hoorbaar en deze Jenai Huff bracht een EP uit met als titel ‘Grace and Elbow Greace’. Aan de west coast bracht ze destijds in 2011 haar full album ‘Transitions’ uit  en nu komt deze singer-songwriter op de proppen met haar nieuwe full CD ‘Color Wheel’.

Voor dit nieuwe album schreef Jenai 7 nieuwe nummers die wa allemaal kunnen caterogiseren in het dromerige aspect van de folk/americana. Nummers als 'Color Wheel' en 'Where Did It Go?' zijn allemaal rusitge ballads maar behouden daardoor ook de intensiteit om je te laten meeslepen in de wereld van Jenai Huff.

Veel van de arrangementen hebben een jazzy ondertoon waardoor deze Jenai Huff de klankkleur van haar stem nog meer naar de voorgrond kan doen komen. Een voorbeeld daarvan is Marvin Gaye zijn 'What's Going On' wat meteen één van de betere voorbeelden is hoe je een cover dient te gebruiken. Hemels luisteren is dit!

Het is duidelijk dat het leven in het drukke 'New York' niet dadelijk een impact heeft op haar muziek en daar zijn we blij om...


tracks:

01. Color Wheel
02. Old Man
03. Where Did It Go?
04. Seconds and Inches
05. Time Stood Still
06. Open, Open Wide
07. What's Going On
08. Now It's Time
09. Out Of Nowhere


more info:

year: 2016

artist: Jenai Huff

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Jenai Huff
Ben Wish
Eugene Ruffolo
George Naha
Zev Katz
Chris Marshak
Jonathan Preddice