© Rootsville.eu

Jesse Dayton
The Revealer


© Rootsville 2016

Met Jesse Dayton begeven we met ons deze rock 'n roll outlaw richting Texas. Op zijn zesde album speelt deze Jesse Dayton naast gitaar ook nog bass en keyboards die hij dan deelt met andere van zijn bandleden als John Evans die ook nog als producer de credits krijgt.

Openen van deze 12-track tellende 'The Revealer' is het aanstekelijke 'Daddy Was a Badass' en net als de titel klinkt deze Jesse ook zo. Een country rock 'n roll die menige clubs op stelten zal zetten wanneer ze bij jou in de buurt komen. Zo begint 'Holy Ghost Rock 'N Roller' met een intro verbonde aan een Lo-Fi mic maar wat volgt is puur honky tonk rock 'n roll.

De invloeden voor zijn muziek ging hij zoeken bij namen Hank Williams en zijn ervaring met de rockabilly bands 'The Road Kings' en 'The Alamo' brengen ook nu nog in zijn muziek de sfeer van welleer aan. Op 'Match Made in Heavan' een puur country'ke zingt deze Jesse dayton een duet met Brennen Leigh' een nummer waar ook de 'fiddle' van Beth Chrisman een hoofdrol krijgt toegewezen.

OP 'I’m At Home Gettin’ Hammered (While She’s Out Getting’ Nailed)' gaat hij zuiver de hillbilly toer op en met '3 pecker Goat' krijgen we wat punkinvloeden in zijn sterke country rock 'n roll, punk die hij haalt uit het spelen met 'The SuperSuckers'. Are you in for some raw high octane country rock 'n roll , Jess Dayton is the name! It's Badass music all the way....


tracks:

01 Daddy Was A Badass
02 Holy Ghost Rock N Roller
03 The Way We Are
04 Eatin’ Crow And Drinkin’ Sand
05 Possum Ran Over My Grave
06 Take Out The Trash
07 Mrs. Victoria (Beautiful Thing)
08 3 pecker Goat
09 Match Made In Heaven
10 I’m At Home Gettin’ Hammered (While She’s Out Getting’ Nailed)
11 Never Started Livin’
12 Big State Motel

 

more info:

year: 2016

artist: Jesse Dayton

label: Blue Elan Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Jesse Dayton
Ertic Tucker
Eric Hughes
Riley Osbounre
John Evans
Beth Chrisman
Brennen Leigh