© Rootsville.eu

Jim Wurster
No Joke


© Rootsville 2016

Afkomstig van Miami Florida werd ook dit nieuwe album van Jim Wurster daar opgenomen. Soms bestempeld als een akoestische singer-songwriter komt hij hier eerder naar buiten als een oude rocker. Voor deze 'No Joke' schreef Jim Wurster 8 nummers alleen voor het mooie 'Down By The River' met Daphna Rose ging hij te leen bij Neil Young en dat is trouwens niet de eerste keer dat hij nummers van Neil Young gebruikt. Ook op vorige albums als Raw krijgen we daar nummers van.

Er werkten trouwens een hele resem artiesten mee aan dit album, teveel om ze allemaal op te noemen en dus beperken we ons maar tot de stemmen zoals bij het akoestische 'Yes They Did' waarop hij steun krijgt van Karen Feldner.

Ook op opener 'No Joke' krijgt Tim hulp van Trish Sheldon als tweede stem. Een nummer dat zich ook laat kenmerken doorBob Wlos op de pedal steel. Dit is trouwens Jim's 16de album en dit is geen grap. Op 'Best Bad Love' krijgen we een rockende Jim Wurster met als vocals Omine Eager. Ook op 'Party Girl' samen met Daphna Rose lijkt hij wel wat gas terug te nemen net zoals het met reggea gevulde 'Dream, Dream, Dream'.

Een album waardoor medewerking van tal van artiesten een grote variatie wordt waargenomen van deze singer-songwriter die in Bowie style afsluit met 'Love Thirsty'.


tracks:

01 No Joke (feat. Trish Sheldon)
02 Best Bad Love (feat. Omine Eager)
03 Party Girl (with Daphna Rose)
04 Dream, Dream, Dream (feat Alyssa McDoom & Tim Swagg)
05 Down By The River (feat. Daphna Rose)
06 Yes They Did (feat. Karen Feldner)
07 Psychedelic Hindu Guru
08 Into The Night
09 Love Thirsty


more info:

year: 2016

artist: Jim Wurster

label:

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

to many to mention ;-)