© Rootsville.eu

Jimmy Thackery and the Drivers
Spare Keys


© Rootsville 2016

Jimmy Thackery, dat is één van de oude bluesrockers die al platen wist te maken in de tijd dat het digitale schijfje nog tot de futuristische toekomst behoorde. Deze blues-muzikant werd geboren in 1953 in Pittsburgh en speelde meer dan 14 jaar bij ‘The Nighthawks’.  Vanaf de dag dat hij in 1986 deze groep verliet speelt hij onder de naam van Jimmy Thackery and The Assassins.  Toen deze band ten gronde ging leidde hij al zijn huidig trio Jimmy Thackery and The Drivers en ging hij in zee met ‘Blind Pig Records’. Door de jaren heen wisselde Thackery verschillende maal van label.

In 104 bracht hij bij 'White River Records' het album 'Wide Open' uit en ook op dit label wordt zijn laatste album 'Spare Keys' uitgebracht. Het is al een tijdje geleden dat ik deze Jimmy Thackery heb zien spelen dus waren de hemelse 'Telecaster' geluiden meer dan welkom zoals bij het instrumentale 'Candy Apple Red'. In 2008 op 'Pajot Blues' namen we met Rootsville op vraag van Telearc nog een interview af met deze toch wel legende welk we u toch niet willen onthouden. Op deze ontmoeting wist mijn partner in crime 'WitteMVS' hem een LP onder de neus te duwen met The Nighthawks uit 1984. Op deze 'Hot Spot' stond Jimmy als 20 jarige afgebeeld.

Jimmy Thackery is ook een van de weinigen die het allemaal leerde uit eerste hand zoals van Muddy Waters. Hij legde al een hele weg af sinds zijn 'Empty Arms Motel' uit 1992. Deze nieuwe in de al lange rij herbergt 12 nummers ie volledig in de geest van Thackery zijn. Meestal rustigere nummers zoals 'Blues All Night' en 'No More Than Me'. Onze voorkeur gaat uiteraard naar de Jimmy Thackery die zijn 'Fender Telecaster' weet te bespelen zoals in de good ol' days.

Deze Thackery horen we terug op nummers als 'Fighting in the Jungle' maar zeker ook in het sixties aanvoelende 'Five Inch Knife'. Outstanding is deze Jimmy Thackery op de instrumentale beauty's als 'Bella Noche' maar ook het slowbluesje 'I Even Lost The Blues' mag er best nog wezen....


tracks:

01. Candy Apple Red
02. Blues All Night
03. You Can't Come Back
04. No More Than Me
05. Fighting In The Jungle
06. I've Got News For You
07. I Even Lost The Blues
08. Five Inch Knife
09. Same Page On Demand
10. Puttin' The Word Out
11. Bella Noche
12. The Barber's Guitar


more info:

year: 2016

artist: Jimmy Thackery

label: White River records

interview Jimmy Thackery (2008)