© Rootsville.eu

Joanne Shaw Taylor
Wild


© Rootsville 2016

Om het even 'Wild' te gaan maken wordt dit nieuwste album van Joanne Shaw Taylor uitgebracht op zomaar eventje 4 verschillende uitgaven. Van gewone CD over een 'Deluxe Edition' en beiden worden ook nog eens op het heroplevende en warme vinyl aangeboden. Van Joe Bonamassa kan je geen slecht woord horen over deze Joanne Shaw Taylor en leende daardoor ook enkele bandleden van hem uit die samen met haar de 'Grand Victor Sound Studio' in Nashville wisten in te trekken.

Samen met een indrukwekkende release tour is Joanne Shaw Taylor te zien in Nederland en Duitsland maar helaas zijn er voor België nog geen data bekend. Producer Kevin Shirley is ook al geen onbekende in de entourage van Bonamassa en dit kleinood wordt door beiden bestempeld als ongemeen goed en wordt uitgegeven op haar eigenste Axe House Label waardoor de teller voor studio albums bij haar op vijf komt.

Als tiener luisterde ze al vol overgave naar SRV en Jimi Hendrix en daardoor was haar muziek keuze dan al vlug gemaakt want dit was hoe ook zij wilde spelen. Het was dan ook meer dan normaal dat ze vlug als een reizende ster aan het (blues)firmament werd aanzien. Snel als een komeet maakte ze ook op ons vasteland vlug haar naam waar als performer van de nieuwe blues.

Openen doet ze met 'Dyin' To Know' en daarmee richt ze zich tot de liefhebbers Southern Rock en meerbepaald van ZZ Top net als op 'I'm In Chains'. Houston we have another lift-off. Bij haar debuut album 'White Sugar' in 2009 leek het of haar stem werd enigzins ingehouden maar net dat tuimbre met haar uitstekende gitaarlicks zijn later haar kenmerk geworden. Southern Rock blijft nog wat aanwezig met 'Ready To Roll' en 'Nothin' To Loose'. Met een SRV als grote voorbeeld mag 'Wanna Be My Lover' als een homage worden aanzien in dit uptempo Texas rockin' bluesje. Met 'My Heart's Got A Mind Of His Own' krijgen we soulvol backing vocals toegevoegd en samen met een 'horn section' komt een BB King toch weer wat spoken. Om het nog wat volmaakter te maken eindigt Joanne Shaw Taylor met een versie in een Engelse wals van Gershwin zijn Summertime maar met een doordingende gitaarsolo... gewoon om 'Wild' van te worden !!!

 


photo © Freddie (Swing 2015)


tracks:

01. Dyin' To Know
02. Ready To Roll
03. Get You Back
04. No Reason To Stay
05. Wild Is The Wind
06. Wanna Be My Lover
07. I'm In Chains
08. I Wish I Could Wish You Back
09. My Heart's Got A Mind Of It's Own
10. Nothin' To Lose
11. Summertime

bonus tracks on Deluxe Edition:

12. Sleeping On A Bed Of Nails
13. Your Own Little Hell


more info:

year: 2016

artist: Joanne Shaw Taylor

label: Axe House Music