© Rootsville.eu

Joe Bonamassa
Blues Of Desperation

review: Freddie
©Rootsville 2016

Dat bluesrocker Joe Bonamassa zich meer en meer blijft ontwikkelen is wel een feit en met deze nieuwe ‘Blues Of Disburation’ wordt dit nogmaals onderstreept. Samen met producer Kevin Shirley trok hij voor de opnamen van dit album richting Nashville en meer bepaald naar de Grand Victor Sounds Studios.

Als zoon van een gitaarhandelaar stond het in de sterren geschreven dat deze Joe Bonamassa zich de geheimen van dit instrument tot zich zou nemen en al vlug raakte hij in de ban van Eric Clapton. Hij pas elf toen hij al speelde aan de zijde van …B.B. King. In zijn jeugdige jaren richtte hij de band Bloodline op waarmee ze 1 album en 2 singles op de markt brachten. Joe Bonamassa was toen 14. In 2000 bracht hij zijn eerste album uit onder zijn eigen naam en sindsdien ging het voor deze rockgitarist alleen maar crescendo.

Met deze ‘Blues Of Disburation’ voegt hij er eentje toe aan zijn al lange lijst van albums. Een album waarmee hij zijn fans wil aantonen dat hij als bluesrocker nog steeds progressie wil en kan maken. Voor hem en zijn medewerkers aan dit album werd het een intense ervaring waarbij ze terug wilden gaan naar de vroegere jaren en blues en rock dicht bij elkaar kwamen.

Samen met zijn power Quartet (2 drummers) is er op dit album alleen maar plaats gemaakt voor eigen nummers en werden de covers verbannen. Dit album is een mix geworden van ruige blues zoals op ‘Mountain Climbing’ en met de energieke bluesrock hem eigen op nummers als ‘No God Place For The Lonely’. Maar ook met prachtige ballads als ‘What I’ve Known For A Very Long Time’.

Het stevige 'This Train' heeft ietwat country in zich maar ligt lekker in het oor wat zeker ook wel mag gezegd worden van het rustige maar mooie 'The Valley Runs Low' waar de bakcing vocals een snuifje soul en gospel toevoegen aan dit uitstekende album. Joe Bonamassa kan je deze zomer gaan horen op het herboren Blues Peer!!!


Tracks:

01. This Train
02. Mountain Climbing
03. Drive
04. No Good Place For The Lonely
05. Blues Of Desperation
06. The Valley Runs Low
07. You Left Me Nothin’ But The Bill And The Blues
08. Distant Lonesome Train
09. How Deep This River Runs
10. Livin’ Easy
11. What I’ve Known For A Very Long Time


more info:

year: 2016

artist: Joe Bonamassa

label: J&R Adventures

distribution: Provogue

musicians:

Joe Bonamassa
Anton Fig
Greg Morrow
Michael Rhodes
Reese Wynans
Lee Thornburg
Paulie Cerra
Mark Douthit

backing vocals:

Mahalia Barnes
Jade McRae
Juanita Tippins