© Rootsville.eu

John Cee Stannard
It's Christmas Time


© Rootsville 2016

Who says you can't play the blues at Christmas...

Dit is de quote die meegegeven wordt op de cover van deze kerst-EP van John Cee Stannard. Deze Britse bluesman is meteen een buitenbeentje in zijn land want we schreven het al hij brengt 'blues' op een bijzondere Amerikaanse manier en nu we na zijn 'Stone Cold Sober' van vorig jaar aan het wachten waren op de opvolger ervan verrast hij ons bijzonder met het uitbrengen van een vroeg kerstalbum.

Natuurlijk zijn ook 'Blues Horizon' aanwezig op dit album want Mike Baker en Howard Birchmore zijn zowat zijn vaste begeleidingsband. Naast deze twee zijn er nog andere die hun opwachting maken met niet het minst zangeres Julia Titus. We weten van John Cee Stannard dat hij een uitermate goed singer-songwriter is en dus is het een certitude dat ook deze 'It's Christmas Time' van een betere kwaliteit zal zijn.

Op dit kerstgeschenkje staan 5 tracks waarvan er 3 nieuwe originals zijn van de hand van John Cee Stannard waarbij hij opent met 'It's Christmas Time' en zo voelen we ons al meteen vroeg in stemming. Het is uiteraard een melancholische stemming die deze tijd van het jaar met zich meebrengt en dat geeft zich ook weer op dit duet met Julia Titus. Daarna volgen er twee covers waarvoor hij nieuwe arrangementen wist te schrijven met als eerste een smeekbede aan 'Santa Claus' om zijn grote liefde terug huiswaarts te brengen. Als tweede krijgen we 'Let Me Go Home...whiskey' van bassist Shifty Henry (1921-1958).

'Christmas On My Own' is een meer uptempo x-mas nummer en voor velen is dit ook geen happy time maar een eenzame kerst zoals ook bezongen wordt in dit nummer. Als aflsuiter horen we nog afsluiter 'Winter Love' waarop de klagende viool van Simon Mayor voor de extra inbreng zorgt.

Voor velen een tijd van vrede en feesten maar voor heel wat anderen een tijd van eenzaamheid, koude en honger waarmee deze 'It's Christmas Time' toch wat warmte weet te brengen....thx John Cee Stannard

 


tracks:

01. It's Christmas Time
02. Beggin' Santa Claus
03. Let Me Go Home It's Christmas
04. Christmas On My Own
05. Winter Love


more info:

year: 2016

artist: John Cee Stannard

label: Cast Iron Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

John Cee Stannard

Blues Horizon:

Mike Baker & Howard Bichmore

rhythm section:

Julian Bown & Andy Crowdy

featuring:

Jason Manners: slide
Simon Mayor: fiddle

special guest:

Julia Titus: vocals