© Rootsville.eu

John Cee Stannard & Blues Horizon
Stone Cold Sober

review: Freddie
©Rootsville 2016

Voor deze John Cee Stannard moeten we richting Engeland, je leest het goed want het is opmerkelijk dat Britse blues zo Amerikaans kan klinken. Samen Met Blues Horizon, en dat zijn Mike Baker en Howard Birchmore, heeft deze John Cee een album opgenomen met heerlijke en aanstekelijke country-blues.

Al meer dan 50 jaar is deze John Cee Stannard een uitstekend songwriter te noemen en ook op dit laatste album ‘Stone Cold Sober’ zijn zo goed als alle nummers van zijn hand. Nog voor zijn eerste solo project en album op de markt kwam speelde hij in een folk band en van daaruit naar deze country-blues is uiteraard maar een kleine stap. Naast zijn talenten als singer-songwriter bezit deze John Cee ook nog de skills als auteur want het boek ‘The Grippenham Tales’ is ook van zijn hand.

Samen met ‘Blues Horizon’ en een hele resum gastmuzikanten is deze ‘Stone Cold Sober’ opgenomen in de Whitehouse Studios in Bershire en het resultaat is buitengewoon goed te noemen.  Twaalf heerlijke nummers om naar te luisteren die je gekluisterd aan je speakers zullen houden zoals bij het pakkende ‘The Story’ dat met Simon Mayor aan de weemoedige viool nog extra uit de verf weet te komen.

Het enige nummer op dit album is van Blind Blake maar voor ‘Lead Hearted Blues’ schreef John Cee Stannard wel andere arrangementen waarvan Arhtur ‘Blind’ Blake (1896-1934) het zeker niet erg zou gevonden hebben. In de meeste van zijn nummers wordt gezongen over Amerika tijdens de  ‘grote depressie’ en dat is waarom dit album op en top Amerikaans kan worden genoemd. Van country blues tot ragtime met nummers als ‘Rum Ol’ Do’ en ‘This Rag Of Mine’ het blijft lekker luisteren naar deze ‘Sonte Cold Sober’, meer nog het wordt zelfs aanstekelijk wanneer nummers als ‘Worse Off Than You’ met Howard Birchmore aan de harmonica.

John Cee Stannard....we kunnen al niet wachten op de volgende!

 

Tracks:

01 I Don’t Want You Anymore
02 Don’t You Worry None ‘Bout Me
03 The Story
04 Rum Ol’ Do
05 So Long
06 Lead Hearted Blues
07 Stone Cold Sober
08 Poverty Blues
09 Right Back At The Start
10 Worse Off Than You
11 Dream The Blues
12 This Rag Of Mine


more info:

year: 2015

artist: John Cee Stannard

label: Castlron Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

John Cee Stannard: guitars, banjo & vocals
Mike Baker: guitars
Howard Birchmore: harmonica

guests:

Nicole Johnson: backing vocals
Andy Crowdy: double bass
Simon Mayor: violin & mandolin
Julian Brown: drums
Matt Empson: piano
roger Cotton: Hammond