© Rootsville.eu

John Clifton
Let Yourself Go


©Rootsville 2016

John Clifton voorstellen hoeven we uiteraard niet te doen  want deze uit Fresno Cal. afkomstige harper en entertainer is hier in de Lage Landen bijzonder goed gekend met de formatie ‘The Mofo Party Band’ waarmee hij samen met zijn broer Bill al menige feestjes heeft gebouwd. Niet dat deze uitstekende band het voor bekeken hield maar John Clifton had nood aan een nieuwe uitdaging in de vorm van een solo-album. Na 3 decennia lang wil een mens al eens wat anders. Zijn broer Bill kan zo eens wat tijd vrijmaken voor de kleinkinderen maar John die wil steeds maar op een podium staan en maar gelukkig ook want het is best altijd wel genieten.

Het album ‘Let Yourself Go’ werd er eentje met 13 zorgvuldig uitgekozen nummers en een keur aan uitstekende gast muzikanten en niet meteen van de minsten. Namen als Rusty Zinn, Kid Ramos, en Bob Welsh zijn er toch al wel enkelen om mee naar buiten te komen.  Ook Bill komt op dit album een nummertje meespelen kwestie van een goed gevoel te behouden met de blues.

Opener is de titeltrack ‘Let Yourself Go’ een footstompin’ Rhythm & Blues nummer waarbij het ‘organ’ van Bartek Szopinski en de backing vocals zeker hun deel in de spotlights mogen opvragen. Let’s party! Op dit album vinden we verschillende tracks van de hand van John Clifton zoals het swingende ‘Beer Joint’ of nog meer de uitstekende tearjerker ‘Every Time You Come Around’ met een superieure Rusty Zinn op de gitaar. Slow & sexy time!

Uitstekende covers vinden we ook terug op dit puike debuut album van John Clifton met o.a. Titus Turner zijn 'Big John (From Mississippi), een nummer dat natuurlijk op het lijf geschreven is van Big John from Fresno. Een van mijn favorieten is het uptempo 'Dig Yourself' of de boogaloo 'Buddy Buddy Friends, let's fill up the dancefloor!

Samen met zijn buddy Bartek Szopinksky schreef John 'Tell Me Baby ' en uiteraard is het hier boogie woogie time met deze swinger. Afsluiten doen deze John Clifton al even swingend maar dan met 'Big Man in a Little Town'. Awesome party, please John keep on bluesin' like this.


tracks:

01 Let Yourself Go
02 The Gamble
03 Beer Joint
04 Would You Understand
05 Big John from Mississippi
06 Anytime Is Cool
07 Dig Yourself
08 Have Your Way Baby
09 Buddy Buddy Friends
10 Garbage Day
11 Tell Me Baby
12 Everytime You Come Around
13 Big Man in a Small Town

 

more info:

year: 2016

artist: John Clifton

label: Rip Cat Records

musicians:

John Clifton

guitar:

Rusty Zinn - Bob Welsh - Kid Ramos - Roger Perry - Scott Abeyta - Bill Clifton

bass:

Mike Turturro - Jake Finney - Matt Moulton

drums:

Marty Dotson - John Shafer

piano & organ:

Bartek Szopinski - Bob Welsh

percussion:

Mystique Steward - David 'Big D' Fields - John Shafer - Peter Wolf

backing vocals:

Mike Miller - Ed Burke - Mystique Steward - Alex Ayala - Debbi Ruud - Roger Perry