© Rootsville.eu

John-F. Klaver Band
Live at Blues Baltica


© Rootsville 2016

Op 30 mei 2016 verschijnt de ‘Live’ CD van John-F. Klaver. Als er nog iets zo was als een gemis bij deze John-F Klaver was het wel een ‘live recording’ van zijn steeds gesmaakte concerten. Aan dit euvel komt er nu een einde aan door deze ‘Live At Blues Baltica’.

Blues Baltica is een bluesfest dat steevast in de eerste helft van mei wordt gehouden in het Duitse ‘Eutin’. Tijdens de editie van 2015 werd er door het radiostation ‘Deutschlandfunk’ het concert van de John-F. Klaver band opgenomen en gedigitaliseerd waardoor bij John-F de inspiratie ontstond om er een ‘live’ album mee te maken.

Uiteraard zijn er wel enkele nummers uit dit laatste album terug te vinden op deze ‘Live at Blues Baltica’ maar ook ander werk valt er op te beluisteren. Nummers als ‘Devil Woman’ en ‘Dynamite’ kan je terugvinden op het album uit 2012 en zo kunnen de fans van deze John-F Klaver Band al een serieuze tijdspanne uit zijn carrière mee naar huis toe nemen bij het aanschaffen van dit digitale schijfje.

Als 'partners in crime' voor deze opnamen waren Iris Sigtermans (bass), Robert-Jan Schoonacker (drums) en natuurlijk ook Hammondspeler Pascal Lanslost van dienst. De band staat geregistreerd als brengers van een mix van blues, soul en funk wat resulteert in heerlijke luisterbare maar ook dansbare blues.

'Just For Kicks' is de opener van deze CD. Aanstekelijke swingende blues met passende Hammond grooves versterkt door subtiele gitaarlicks van John-F himself. Zijn warme ietwat hese klankkluer heeft zo zijn eigenheid die als zijn signature kan en mag worden gebruikt. Make it funky...mag wel als yell worden gebruikt voor het daaropvolgende 'Make It So'.

Wat is een bluesconcert zonder een slowbluesje? niets toch! 'Heartful of Blues' is er eentje in dat genre waar de liefhebbers van SRV zeker en vast aan hun trekken komen en daar alleen al zorgen John-F's stem en gitaarrifjes uit de 'Tin Pan Alley' periode duidelijk voor ook al is de conversatie van Pascal Lanslots op zijn Hammond niet wegdenkbaar. Wanneer je bij blues een cover gaat brengen kies je uiteraard ook steevast voor de vader van de blues en dat is toch Robert Johnson (1911-1938). De keuze viel op 32/20 blues die werd geinspireerd op het wapen van Winchester met dezelfde benaming. Deze meest invloedrijke bluesartiest aller tijden wordt buiten de blues meestal vergeten bij vermeldingen in de club van 27 en ook daarom is het altijd wel respectvol dat de jongere generatie dit icoon nooit vergeten.

Met 'Peace Of Mind' en 'Wrong Over Right' zeilt dit concert en dus ook deze opnamen naar het einde toe. Het wordt nog opzwepend wanneer deze John-F Klaver Band met 'Devil Woman' een beetje blues à la Robben Ford weet boven te halen en na de lichtjes psychedelische afsluiter 'Dynamite' blijft er voor de fans maar één enkele optie over en dat is...replay!

Liefhebbers van funk & blues, de oplossing is deze John-F Klaver Band.

CD report: The Edge (2014)

tracks:

01. Just For Kicks
02. Make It So
03. Heartful Of Blues
04. 32/20 Blues
05. Peace Of Mind
06. Wrong Over Night
07. Devil Woman
08. Dynamite


more info:

year: 2016

artist: John F. Klaver

label: Deutschlandfunk

musicians

John-F. Klaver: guitar & vocals
Robert-Jan van Schoonacker: drums
Iris Sigtermans: bass
Pascal Lanslots: Hammond