© Rootsville.eu

John Frick Band
K.02 Sessions

review: Freddie
©Rootsville 2016

De John Frick Band, daar moesten we eerst eens over grasduinen want met schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat deze band een ongekend gegeven is in mijn ‘substantia grisea’. Even checken en zo komen we te weten dat deze John Frick afkomstig is uit Zuid-Afrika en meer bepaald Cape Town. Nog nooit geweest maar dat is natuurlijk nog geen reden om nog niet van deze ‘kitaarspeler musikant’ te hebben gehoord want deze John Frick verblijft al een tijdje in Nederland en meer bepaald in de streek van Den Haag.

De band bestaat uit John Frick (vocals, guitar, slide guitar), Leo Birza (vocals, keyboards), Michel De Man (drums). Tom Moerenhout (sax) en Nico Hart (bass guitar, backing vocals). Met deze ‘K.02 Sessions’ zijn deze 5-mans formatie reeds toe aan hun 3de album. Eerst was er in 2011 hun debuutalbum ‘Boogie With The John Frick Band’. In 2014 werd bij Blueshine Records het album ‘Urban Crossroads’ uitgegeven. Vorig jaar kwam dan deze ‘K.02 Sessions’ op de markt en daarmee bewijst deze John Frick Band dat ze van wanten weten want alle nummers zijn geschreven door deze band.

John Frick en zijn ‘partners in crime’ brengen ons een goed uitgebalanceerde mix van diverse blues stijlen van West Coast tot Chicago en mede door de aanwezigheid van een tenorsax hebben nummers als ‘Bank Robber’ ook wel iets van New Orleans in zich. Voor dit album waarvan de productie in handen was van John Frick samen met Peter Struijk zochten ze ook naar enkele gastmuzikanten en die vonden ze uiteraard in Peter Struijk zelf maar ook in Rob Nagel die op 3 tracks zijn bluesharp laat spreken. Als 3de gast doen ze beroep op Debora Hulskamp dioe de backinvocals komt waarnemen op enkele tracks.

Nummers als 'Inside Of Me' en 'Ride That Lonesome Train' zijn heerlijke meestampers en met 'Down in Mexico' werden we even op het verkeerde been gezet maar is wel degelijk een eigenste nummer van deze John Frick Band. Met 'March For Peace' gaan ze even de akoestische toer op maar dat neemt niet weg dat dit een heerlijk nummer is om naar te luisteren.

Prettige kennismaking met deze uit Den Haag afstammende John Frick Band en daar gaan we nog zeker en vast van horen ook hier in België want...goe is goe!

Tracks:

01. Bank Robber   
02. Frankie  
03. I Just Can’t Go On
04. Inside Of Me
05. Got Me Going   
06. Thrill Seeker  
07. Storm Rolling In   
08. Ride That Lonesome Train
09. Superficial Love
10. Get Up And Go There   
11. Down In Mexico  
12. Go Baby Go
13. March For Peace


more info:

year: 2015

artist: John Frick Band

label: Blue Shine Records

musicians:

John Frick: guitar & vocals
Leo Birza: keys & vocals
Tom Moerenhout: sax
Nico Hart: bass & backing vocals
Michel De Man: drums

guests musicians:

Peter Struijk: lead guitar (#5), dobro (#13)
Rob Nagel: blues harp (#1,2,11)
Debora Hulskamp: backing vocals (#3,5,8,13)