© Rootsville.eu

John Latini
The Blues Just Makes Me Feel Good


© Rootsville 2016

Tijdens de talrijke bluesconcerten hebben we telkens de mond vol van Delta en Chicago maar wat we meermaals vergeten is dat Detroit ook zo zijn eigen 'blues' heeft en daar is deze John Latini momenteel een vlaggenschip van. Deze 'killer guitarslinger' is van meerdere markten thuis, als onderdeel van het roots 'n blues Quartet 'Flying Latini Brothers' of als de andere helft van het 'bottle rock cabaret' duo met Jamie-Sue Seal of nu als solo artiest met zijn eerste full-cd 'The Blues Just Makes Me Feel Good'. Een feit is wel dat wanneer hij samen de conversaties aangaat met zijn heerlijke guitaarlicks het gewoon een geheel weet te vormen waarvan je met bewondering naar gaat luisteren. Voor mij totaal onbekend maar zeker nu met stip aangevinkt deze John Latini.

Geboren en getogen in Queens NY is het niet onmiddelijk evident dat je als singer-songwriter uiteindelijk gaat kiezen voor SE Michigan maar het is deze John Latini dan toch uiteindelijk gelukt en daar zijn ze in zijn huidige woionplaats niet rouwig om. Met een baritone stem weet hij met een mix van een degelijkheid van een uitsekende singer-songwriter of het speelse van een rocker zijn blues naar ons te brengen en it just makes US feel good.

Van dit 13-tellende nummers album schreef deze John Latini liefst 11 tracks zelf. De twee overige werden geschreven door Michael Latini met 'Woodchuck Blues' en 'Three AM' waar de credits gaan naar Dave Boutette. Een hoofdbestandeel van dit album is zonder meer uitzonderlijk 'smooth' klinkende gitaar maar bovenal zijn de 'horn arrangements' van Ross Huff, Nolan Mendenhall & John Latini niet te versmaden op nummers als titeltrack 'The Blues Just Makes Me Feel Good', 'Gotta Heve My Babies' en 'Hard Walkin' Woman'.

Met opener 'Black -Eyed Blues' voel je meteen aan waar deze John Latinin met zijn eerste 'full-CD' ons naar toe wil brengen. Goed in het oor liggende swingende blues met door toedoen van de blazers sectie versmolten met heerlijk soulinvloeden en meer hoeft dat voor ons niet te zijn. Je zou het kunnen stellen dat het 'blues' hoeft te zijn wanneer je een nummer kan schrijven dat aanstekelijk overkomt en enkel gaat over een kaastaart...

Nummers als 'Too Good To Be True' hebben alles in zich om je een onvergetelijke avond te gaan bezorgen en wanneer ze er nog soulvol tegenaan gaan met 'Hard Workin' Woman' kan je niet anders of je bent meteen verslaafd aan deze John Latini...


tracks:

01. Black Eyed Blues
02. Lord Made Me A Weak Man
03. Three AM
04. Woodchuck Blues
05. Pull Me Up
06. Rutabaga Cheesecake
07. The Blues Just Makes Me Feel Good
08. Broken Man
09. My Town's Got A River and A Train
10. Gotta Have My Babies
11. Too Good To Be True
12. Hard Walkin' Woman
13. I Will Haunting You


more info:

year: 2016

artist: John Latini

label: Smokin' Sleddog Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

John Latini
Nolan Mendenhall
Brian Roscoe White
Todd Glass

special geusts:

Jamie-Sue Seal
Greg C. Brown
Neil Donato
Dale Grisa
Ross Huff
Tim Haldeman
Bethanni Grecynski