© Rootsville.eu

John McDonough
Surrounding Colors


© Rootsville 2016

John McDonough zijn vorig album 'Dreams ans Imagination' kreeg zowel in Amerika als in Europa goede recensies over zich heen en hopelijk gaat het met deze 'Surrounding Colors' ook de zelfde weg op. Begin 2016 tourde deze singer-songwriter hoofdzakelijk in en rond Austin TX, de plaats ook waar hij thuis hoort.

Je kan deze John McDonough onder bregen bij de Americana-scène maar dan wel met een knipoog richting folk-pop. John bespeelt een akoestische gitaar maar dat wil niet zeggen dat we hier een album krijgen met rustige akoestische Americana. Integendeel deze 10 nieuwe nummers zijn op moment zelfs als stevig te noemen waar ook de inbreng van stevige slagwerk en dito gitaarslides niet vreemd aan zijn.

Nummers als 'Tonight's The Night' en 'I Need To Lay With You Tonight' kan je zeker onderbrengen in het pop-rock genre en brengen nummers die er stevig aanvoelen. Met als titel 'Surrondeing Colors' doelt John McDonough op de kleurijke samenliveing rondom ons ongeacht geloof of sexuele oriëntatie en gelooft daardoor ook dat zijn muziek iedereen tot elkaar kan brengen zoals op 'Save a Life'.

In 'The Place Where I Belong' weet John enige country te steken in dit nummer daar waar hij met 'I Think I'll Go Back To Texas' eerder melancholisch over komt met een Steve Bernal die uit zijn cello wat symfonische rock weet te toveren. Afscheid nemen we in het timbre zoals we zijn begonnen met 'Your Love Sets Me Free' al komen er hier wel enkele rockin' angels bij te pas...


tracks:

01. Tonight's The Night
02. Save a Life
03. Open My Arms and Breathe
04. Nowhere Else To Run
05. I Need To Lay With You Tonight
06. The PLace Where I Belong
07. I Think I'll Go Back To Texas
08. All The Gold
09. Give Me One More Day To Say Goodbye
10. Your Love Sets Me Free


more info:

year: 2016

artist: John McDonough

label: McDonough Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

John McDonough: vocals & acoustic guitar
Kevin Butler: drums & electric guitar
Stephanie Macias: backing vocals
Steve Bernal: bass & cello
Cole Gramling: piano & keyboards