© Rootsville.eu

John Primer & The Real Deal Bluesband
That Will Never Do


© Rootsville 2016

We hadden al een tijdje niets meer gehoord van John Primer en dus klinkt deze nieuwe ‘That Will Never Do’ van deze 71-jarige blues-veteraan als muziek in de oren. Lekker luisterende ‘laid back’ Chicago Blues met overheerlijke shuffles dat is voor een blues-lefhebber toch niet te versmaden.
Deze nieuwe is een mix van nieuw en ouder werk met ook enkele overheerlijk covers zoals Muddy Waters zijn ‘Mannish Boy’ en ook al dateert dit nummer reeds van 1955 toch blijft dit fris in de oren klinken. Met het daaropvolgende ‘Hold Me in Your Arms’ zou je eerder een ‘love song’ gaan verwachten maar blues is blues en het werd dus een vrolijk up-tempo nummer.

Voor de opnamen van deze ‘That Will Never Do’ bestaat de Real Deal Bluesband naast John Primer ook uit Bill Lupkin (harmonica) , Melvin Smith (bass) en Lenny Media (drums). Dus een rijtje van doorwinterde blues-muzikanten en dat geeft als gevolg een heerlijk luisterend album. Met ‘Forty Days & Forty Nights’ hebben we het natuurlijk niet over de Hymne maar de rauwe blues-song . Een beetje storen is soms wel het ‘live’ publiek dat ze met een beetje meer finesse hadden kunnen wegfilteren.

Nummers als 'Confessin' The Blues' en 'Take The Bitter With The Sweet' voelen heerlijk aan. Een album waarbij deze John Primer de covers laat aanvoelen als eigen werk door de iegenheid van deze man. Vrolijk luisterend drukken we na 'The Time Has Come' zonder verpinken terug op replay en dat zegt toch meer dan voldoende.


tracks:

01. That Will Never Do
02. Mannish Boy
03. Hold Me In Your Arms
04. Forty Days & Forty Nights
05. You Gonna Wreck My Life
06. Cross My Heart
07. Sittin' Here Waitin'
08. Confessin' The Blues
09. It's A Sin To Tell A Lie
10. Hungry Country Girl
11. Down In The Bottom
12. Take The Bitter With The Sweet
13. The Time Has Come


more info:

year: 2016

artist: John Primer

label: Wolf Records

distribution: Parsifal

musicians:

John Primer: vocals & guitar
Bill Lupkin: harmonica
Melvin Smith: bass
Lenny Media: drums