© Rootsville.eu

John Richard
Lost in Dublin


©Rootsville 2016

John Richard is een Canadese singer-songwriter die met zijn bezoek aan Dublin het nuttige aan het aangename wist te paren en er een nieuw album over heeft uitgebracht. Ook al komt hij uit het zeer landelijke New Brunswick toch inspireerde het groene Ierland het nog het meest . Op het album 'Lost In Dublin' staan 7 nummers waarvan er maar 1 enkele cover op staat. De rest is geschreven door John Richard die voor de nummers 'Some Things Never Get Paid' en 'Can't Help It' hulp kreeg van producer Mike Trask. Na zijn debuutalbum 'Blue Valley' uit 2014 is dit dus zijn nieuw album.

Samen met folk muzikanten Marc Doucet, Keith Hallett, Carter Chaplin en Charlie Phillips werd het een album dat veelzijdig genoeg is om diverse richtingen uit te gaan met zowel invloeden van soul en blues. Wanneer je jezelf laat inspireren door Ierland kom je natuurlijk ook bij het Ierse icoon Rory Gallagher. Van deze enorm aanbeden en gewaardeerde blues-en folk artiest is dan ook meteen de enige cover op deze 'Lost In Dublin' en opent hij hier stevig met 'I Fall Apart'.

Verder gaat het met het zeer bluesy 'Some Things Never Get Paid', een footstompin' nummer waar Gallagher ook niet ver weg is. 7 tracks waar een perfecte mix wordt gevonden door het lyrische gedeelte en het gevoel van 'Dark Irish Blues' zoals zeker op 'Volumes of Beautiful Words' waarop we toch enigzins worden meegenomen naar de era van Jim Morrison.

Alvorens af te sluiten met 'All The Proof I Need' zoeken ze eerst nog eens de donkere kantjes op van de Iirish blues...

 


Tracks:

01 I Fall Apart
02 Some Things Never Get Paid
03 Volumes of Beautiful Words
04 Can't Help It
05 Wish You'd Come With Me
06 Black Curch
07 All The Proof I Need

 

more info:

year: 2016

artist: John Richard

label: Hutchinson Music

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

John Richard
Carter Chaplin
Jordan Murphy
Christien Belliveau
Marc Trask
Marc Doucet
Guilluame Boullianne
André Belliveau
Charlie Phillips
Colby Jardine
Sebastien Michaud
Keith Hallett