© Rootsville.eu

John Weeks Band
Dark Angel


© Rootsville 2016

Gewoonlijk zoeken de Amerikaanse blues-artiesten hun heil in Europa maar nu gaat dit met deze John Weeks de andere richting uit. John werd geboren in Frankrijk en was in de 90-tiger jaren een graag geziene muzikant in de Parijse bluesscène. Nu is de John Weeks Band gevestigd in Denver Colorado maar vooraleer ze tot een uniform geheel kwamen werd de wereld toch een beetje afgetast. Dan Hayes is iemùand uit Dallas maar hij trok in die zelfde 90-tiger jaren richtiun Australië om zijn blues ginds te gaan verkondigen. Stacey Turpenoff komt dan weer ui St. Louis daar waar Stephen Whitfield zich thuis voelt in Ohio. Voeg daarbij nog Robert Fiorino uit New York en je krijgt een geheel met roots over de ganse wereld.

Voor dit tweede album van de John Weeks Band schreven John, Dan en Stacey 10 nieuwe originals waarbij ze tot een resultaat komen waarbij iedere bluesliefhebber zich wel zal thuis voelen. Op dit album worden de vocals netjes verdeelt tussen John, Dan en Stacey en beginnen ze zeer dreigend met het krachtige ‘The Hole’, een nummer dat tot stand kwam in een samenwerking met Weeks en Turpenoff. Met ‘The Blues Just Got More Blues van Dan Haynes tappen ze uit een geheel ander vaatje. Mooie slow-bluesje met een jazzy ondertoon.

'Closer To Home' is leuk om naar te luisteren en bij een nummers als 'What Does It Take?' gaan ze voor de rifjes een beetje te leen bij reggea muziek wat resulteert in een vrolijk deuntje. Geen blues zonder een beetje rock 'n roll en hier wordt op 'Side Number' toegegeven als is de les die we hier uit trekken niet zo happy....

Afsluiten doen ze hier in stijl met het bijzonder mooie en aangrijpende 'Dark Angel' en daarmee was het voor mij een prettige kennismaking met deze John Weeks Band.


tracks:

01. The Hole
02. The Blues just got more Blue 
03. Closer to Home
04. How can you love me?
05. Devil in my House  
06. lmpossible
07. What does it take?
08. Side Number  
09. The One
10. Dark Angel


more info:

year: 2016

artist: John Weeks Band

label: Independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking: John Weeks

musicians:

John Weeks: guitars & vocals
Stacey Turpenoff: vocals
Danny Haynes: keyboard & vocals
Stephen Whitfield: bass
Robert Fiorino: drums & percussion