© Rootsville.eu

Johnny Mastro & Mama's Boys
Boogie In Bremen (Bootleg n° 58/300)


© Rootsville 2016

Is dit een nieuw album van harper Johnny Mastro & Mama's Boys. Zeker niet maar dit is zonder meer iets wat de fans zeker meoten proberen te bemachtigingen. Deze 'Boogie in Bremen' is een 'bootleg' van een registratie op een 'live' concert van deze Johnny Mastro. Met deze 'illegale' live opname van één van hun concerten volgen ze in de voetstappen zoals Greatful Dead'.

Niet dat deze 'bootleg' tegen de wil van Johnny Mastro zelf is opgenomen want het is Johnny zelf die hem ons heeft aangeboden. Het is Captain T aka Captain Trapistte die met opnamen als deze niet aan zijn proefstuk toe is. Trouwens de opnamen zijn van meer dan uitstekende kwaliteit en het is heerlijk om een 'live' concert van Johnny Mastro mee naar huis te nemen.

Het is wel weggelegd voor de pientere onder ons want er zijn maar 300 copy's van voorhanden. Het originele ervan is dat de cover al op voorhand is gehandtekend door Johnny Mastro, Smokehouse Brown, Dean Zucchero en Christophe Gaillot. Het extra aan deze uitgave is dat ze allemaal genummerd zijn waarvan de copy nu in mijn speler het nummer 58/300 draagt. De backside van het hoesje is dan weer voor de 300 versies totaal anders en dus is iedere exemplaar 'one of a kind' te noemen met elkens weer een andere boodschap. Zeker iets voor de verzamelaars.

Natuurlijk geen nieuw werk maar de ultieme opnamen van een concert van deze Johnny Mastro & Mama's Boys. Openend met 'Tonight We Ride' zoals ze dat steevast doen van deze band uit New Orleans. Opzwepend met 'Cry For Me' of innig verstengeld in het slowbluesje 'Don't Believe'.

Net als op het laatste album 'Never Trust The Living' vinden we ook 'Walking' en 'Judgement Day' op terug maar dan net weer met dat ietsje extra dat ze kunnen brengen op een live concert. Op 'Shake' worden de spotlights eventjes gericht richting Smokehouse Brown de uitzonderlijke guitarslinger aan de zijde van Johnny Mastro. Met 'Carry My Body' zit deze 'bootleg' er op en geven we toe dat het weer heerlijk genieten is zoals ook de footsompin' afsluiter dat is. Dus vlug naar een concert van Johnny Mastro en dan maar hopen dat de 300 copy's nog niet de deur uit zijn.


tracks:

01. Tonight We Ride
02. Cry For Me
03. Feel So Bad
04. Don't Believe
05. Shake
06. Walkin'
07. Judgement Day
08. Whiskey
09. Carry My Body


more info:

year: 2016

artist: Johnny Mastro & Mama's Boys

label: bootleg

 

musicians

Johnny Mastro
Smokehouse Brown
Dean Zucchero
Christophe Gaillot