© Rootsville.eu

The Jordan Patterson Band
The Back On Track Recording Project

review: Freddie
©Rootsville 2016

Jordan Patterson is back and we’ll will now it. Deze Canadese harpers is bijna een era als muzikant uit het zicht en oor verdwenen maar  staat er duidelijk weer en hoe? Niet dat hij de ganse tijd op zijn lauweren wist te rusten maar zelf vond hij dat er wat meer tijd moest worden gestoken in zijn eigen tour management. In 2014 kwam reeds een EP 'The Back On Track Recording Project' op de markt met 4 van de titels die ook op dit full album zijn terug te vinden en zo is deze beloftevolle Canadese blues muzikant back on track!

Stevige blues met soms een funky attitude en dus helemaal niet voor doetjes bestemd. Het lijstje met artiesten die hij op zijn crossroads wist tegen te komen is ellelang maar met namen als Carlos Santana, Son Seals, Savoy Brown en James Brown noemen we toch al enkele niet van de minsten. Door de in 2014 uitgebrachte EP steeg zijn aanzien in de Canadese en internationale bluesscène zienderogen. Samen met zijn voltallige band brengt hij hier 10 tracks op dit album die bij wijlen flirten met de bluesrock.

Als producer van dit album tekent de bandgitarist Darryl Romphf en als bijvoegsel van de voordien verschenen EP werden 6 nieuwe song aan dit project toegevoegd. Naast de band krijgen we ook nog een gastoptreden van Barbara Wilson aka Skyler Jordan op 2 van de nummers met name ‘Your’re My Girl’ en ‘Can We Fall In Love Again’. Zijn howlin’ harp werkt aanstekelijk en brengt zijn blues naar een high energy level.

Afsluiten doet hij hier met het uptempo ‘Don’t Take Me Down’, een nummer dat zowel het ganse album tekent, sterke grooves met een blend van rock ’n roll samen met zijn gepassioneerde harmonica sound. Vers bloed voor de festivals!!!

met dank aan Sarah French


Tracks:

01 Favourite Boy
02 Can We Fall In Love Again
03 She’s Cool
04 You’re My Girl
05 Living Without Your Love 
06 Play My Song- Revisited
07 If You’d Help Me Please- Revisited
08 Do You Believe
09 Heartbreaker - Revisited
10 Don’t Take Me Down- Revisited

 

more info:

year: 2016

artist: Jordan Patterson

label: Flaming Cheese Records

promotion: Sarah French Publicity

Management: Rob Pattee

distribution: Fontana North

musicians:

Jordan Patterson: vocals & harp
Mark McIntyre: bass
Benjamin Rollo: drums, percussion & backing vocals
Darryl Romphf: guitar & backing vocals
Bobby Thompson: guitar & backing vocals

guest musician:

Barbara Wilson aka Skyler Jordan (tracks # 2&4)