© Rootsville.eu

JW-Jones
High Temperature


©Rootsville 2016

JW Jones is steeds één van mijn favoriete Canadese blues-artiesten geweest. Geboren in 1980 was hij reeds op jeugdige leeftijd zichtbaar voor de blues-scène waarbij de vraag soms rees wat een jonge snaak als hij nu van blues af wist. Het antwoord werd meteen duidelijk want deze JW-Jones begon de prijzen één na één binnen te halen, zowel in Canada als daarbuiten. Zijn eerste contract werd getekend bij Crosscut Records die meteen 7 albums op de markt bracht met deze JW-Jones waarbij het debuutalbum ‘Defibrillatine’ in 2000 het eerste was. In 2012 tekende hij bij Solid Blues Records voor het album ‘Seventh Hour’. Twee jaar later bracht hij bij ‘Blind Pig Records’ het album ‘Belmont Boulevard’ uit en nu, nog eens twee jaar later zit hij voor deze ‘High Temperature’ terug bij ‘Solid Blues Records’.

Als producer voor deze 'High Temperature' werd niemand minder dan Colin Linden aangetrokken die op dit album ook als gitarist deelneemt. Het hoeft dan ook geen betoog dat deze Colin Linden ook als songwriter enkele nummers de credits naar zich toe weet te trekken. Opener 'Price You Pay' is er eentje van. Op 'How Many Hearts', nog een nummer van Linden samen met Jaida Dreyer waarop deze JW-Jones een duet met Jaida Dreyer zingt.

Met Little Walter zijn 'High Temperature' krijgen we dan de zo typische sound te horen van Jones, iets wat we ook duidelijk kunnen waarnemen op 'Sames Mistakes' een nummerd dat JW-Jones schreef samen met Dick Cooper wat ook zo is bij het daaropvolgende 'Leave Me Out'. Met dit 9de studio album bevestigd deze JW-Jones zijn nogmaals zijn kunnen en laat hij nog steeds een verfrissende wind waaien in de toch soms grijze blues-scène.

Van onder het stof in de archieven van Charlie Rich werden nummers als 'Midnight Blues' opgediept en van Leon Russell krijgen we 'Out In The Woods'. Daaropvolgend komen er nog 2 nummers van de tandem Jones-Cooper waarbij het zeer mooie 'Already Know'. Afsluiten doen hij met een bang met Lonnie Mack zijn instrumentale uptempo 'Wham'....


Tracks:

01. Price You Pay
02. How Many Hearts
03. High Temperature
04. Murder In My Heart For The Judge
05. Who I Am
06. Away Too Long
07. Same Mistakes
08. Leave Me Out
09. Midnight Blues
10. Out In The Woods
11. Already Know
12. Where Do You Think I Was
13. Wham

 

more info:

year: 2016

artist: JW-Jones

label: Solid Blues Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

JW-Jones: vocals & guitar
Laura Greenberg: bass #3,9,13
Mathieu Lapensée: drums #3,9,13

Colin Linden: guitar
Kevin McKendree: keyboards
Dominic John Davis: bass
Bryan Owings: drums & percussion
Liam Russell: harmony vocals
Jaida Dreyer: vocals on 'How Many Hearts'